Gerard van Ruitenburg nieuwe trainer BVCB

De trainerscaroussel voor het komend seizoen draait op volle toeren. Clubs verzekeren zich in een vroegtijdig stadium van de diensten van een nieuwe trainer of verlengen het contract van de huidige trainer. BVCB weet al vanaf de start van de competitie dat het op zoek moest naar een nieuwe trainer. Afgelopen week kwam het bestuur tot overeenstemming met de ervaren trainer Gerard van Ruitenburg.

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat de nieuw aangestelde trainer afkomstig is uit het brede netwerk van de huidige BVCB-trainer Jan Everse. De opvolger van Everse, Gerard van Ruitenburg, kent Everse al heel lang. Beide trainers hebben in het verleden ook met elkaar samengewerkt. Van Ruitenburg kan bogen op een jarenlange ervaring als trainer, waarin hij menig amateurvereniging onder zijn hoede heeft gehad. Bij Gouda, CVC Reeuwijk, SVV, DONK en dit seizoen Meeuwenplaat bereikte de Goudse trainer minimaal de nacompetitie. Verder heeft hij de jeugd van FC Den Haag en Feyenoord B1 getraind. Ook buitenlandse clubs staan op zijn palmares: in Roemenië en Egypte trainde hij in wat in Nederland de Eredivisie heet. Voorts is de 62-jarige coach actief geweest bij de jeugd in o.a. Saudie Arabië, Quatar, en China.

De huidige trainer van v.v. Meeuwenplaat (zondag, 2e klasse) maakt na dit seizoen dus de overstap naar de Hoekse eerste klasser. “BVCB is een “sleeping giant”, motiveert Van Ruienburg zijn keuze. BVCB is een club met veel mogelijkheden en met een mooie uitstraling. Voor mij is het allerbelangrijkste, de basis om bij een club te werken, dat een club beschikt over goede trainingsfaciliteiten en goede faciliteiten voor de spelers. Daarnaast kan ik mij goed vinden in de ambities die het bestuur heeft uitgesproken”.

Die ambities zijn voor wat het vlaggenschip van de vereniging betreft een goede eerste klasser worden en wellicht op termijn zelfs hoofdklasser. De basis om de gestelde ambities waar te maken zal een goed opgeleide jeugd moeten zijn. Aan o.a. Van Ruitenburg de taak om dit in samenwerking met Jan Everse als technisch coördinator bij de jeugd uit te gaan werken.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl