‘Gini’ Wijnaldum op drempel van Champions League finale


ROTTERDAM – Oranje-international Georgino Wijnaldum staat op de drempel van een unieke prestatie in zijn loopbaan. Met zijn club Liverpool kan de oud-speler van PSV, Feyenoord en Sparta zich woensdag plaatsen voor de finale van de Champions League. Dan moet de Engelse grootmacht wel een Italiaanse wervelwind van AS Roma doorstaan woensdagavond. De heenwedstrijd op Anfield Road werd een week geleden al met 5-2 gewonnen.

Rotterdammer Wijnaldum rekent zich nog niet rijk. ,,Iedereen roept dat we al met één been in de finale staan. Maar je moet alleen met twee benen in de finale staan, één is niet genoeg”, bendadrukte Wijnaldum dinsdag nog op de persconferentie in Stadio Olimpico. ,,Roma heeft onlangs tegen FC Barcelona nog aangetoond dat het in staat is de boel helemaal om te draaien. Er zijn in het verleden zelfs gekkere dingen gebeurd in de Champions League.”

Als Wijnaldum met Liverpool stand houdt in Rome is hij met ploeggenoot Virgil van Dijk de eerste Nederlander in een Champions League-finale sinds Arjen Robben in 2013 bij Bayern München tegen Borussia Dortmund.

De return in Rome begint woensdagavond om 20.45 en staat onder leiding van de Sloveense arbiter Damir Skomina. Bij Roma ontbreekt Kevin Strootman door een ribkwetsuur, terwijl Rick Karsdorp al maanden aan de kant staat door een kruisbandblessure.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl