Gold Cup: Dames HCS stunten tegen Leonidas

Donderdag avond 10 september gingen de eerste rondes van de Gold Cup van start. Schiedam Dames 1 mocht Promotieklasser Leonidas Dames 1 ontvangen op haar complex.
De spanning die bij bekerwedstrijden hoort, was duidelijk voelbaar en de tribunes van Schiedam gevuld met supporters (zoveel mogelijk rekening houdend met de 1,5m maatregelen).
Het eerste kwart bleef doelpuntloos en er werd door beide teams op hoog tempo rondgespeeld. Het was echter Leonidas die in het tweede kwart een foutje van de Schiedamse defensie genadeloos wist af te straffen, waardoor de dames de rust in gingen met een 0-1 achterstand.
Met een extra schepje strijdlust stapten de dames de tweede helft in. Leonidas kreeg van de scheidsrechter in het derde kwart een strafbal cadeau. Hier kwam echter het kantelpunt in de wedstrijd. Keepster Veerle Verhoeven pakt deze strafbal op briljante wijze met haar stick uit de kruising en voorkomt daarmee de 0-2. Dit gaf de Schiedamse ploeg duidelijk vleugels, en dat uitte zich ook in doelpunten.
Een bloedstollend laatste kwart brak aan. Een goeie assist van Febe Brouwer, afgemaakt door Marije Kloppenburg bracht de stand gelijk op 1-1. De dames stoomden door en via een strafcorner wist Myrna Tanis haar team weer op voorsprong te brengen met een strakke sleeppush. Daar liet Leonidas het echter niet bij zitten. Een corner voor hen bracht de stand weer tot 2-2.
Schiedam ging tot het uiterste, bleef erin geloven en durfde aan te vallen. Een strafbal voor de thuisploeg bracht de stand uiteindelijk op 3-2. Het was opnieuw Myrna Tanis die de bal keurig in het zijnet plaatste. Bloedstollende slotminuten streken voorbij maar het was uiteindelijk Schiedam die aan het langste eind trok en bij het eindsignaal de winst over de streep trok. Wat een stunt! De dames mogen door naar de volgende ronde.
De volgende bekerwedstrijden vinden plaats op donderdag 24 september. De tegenstander zal nog geloot worden.
Komende zondag treedt Schiedam voor de reguliere competitie aan tegen Almere.

Foto: Peet Maat


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl