Golfbaan Broekpolder maakt zich op voor internationaal golftoernooi

VLAARDINGEN – Over drie weken is er een groot internationaal golftoernooi op de Broekpolder. In het kader van dit evenement maakten de collega’s van RTV Rijnmond een reportage over de voorbereidingen.
Dag en nacht is grasmeester Jeroen van Eijk bezig om de Golfbaan Broekpolder klaar te maken voor een groot internationaal golftoernooi: de Broekpolder International Open. Dat toernooi begint over drie weken en in de aanloop ernaartoe is Van Eijk vooral bezig met maaien, maaien en nog eens maaien.

“Dat maaien doen we om de dag, dus drie keer per week”, legt de grasmeester uit. “Als we een dag overslaan, wordt het te lang en is het nadelig voor zowel de bal als het gras. Want dan maai je er te veel vanaf en ontstaan er dotten op de baan.”

Baansnelheid

Maar het belangrijkste is de baansnelheid. Vooral bij internationale toernooien zijn er strenge regels. “Er wordt van ons een zogeheten stimp 10 verwacht qua snelheid”, aldus Van Eijk, waarbij de ‘stimp’ staat voor de snelheid op de green. “Maar”, vervolgt Van Eijk: “We zitten nu op stimp 8.5, dus we hebben nog wat te doen, maar we gaan nog wat lagen maaien dus dat komt wel goed.” Bekijk de reportage op www.rijnmond.nl.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl