ROTTERDAM – Feyenoord heeft in de eigen Kuip de vloer aangeveegd met Ajax. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was op alle fronten beter dan de ploeg uit Amsterdam en liet de bezoekers af en toe alle hoeken van het veld zien. De Rotterdammers wonnen de klassieker dan ook verdient, met 6-2.

In een heerlijke ambiance trapte Ajax de klassieker af, waarmee zich een heerlijk duel ontvouwde. Feyenoord moest in de openingsfase alle zeilen bijzetten en leek even overlopen te worden door de vijand. Al binnen zeven minuten stond het namelijk 1-0 voor Ajax via een vrije trap van Lasse Schöne. Langzaam maar zeker kwam Feyenoord echter beter in het duel en de ploeg van Van Bronckhorst bleek ook nog eens bijzonder effectief. De eerste kans was namelijk meteen raak. Van Persie gaf de bal prima mee op Berghuis, waarna Toornstra helemaal vrij voor het doel stond en binnen kon tikken. Even later werd het Legioen helemaal gek, nadat Berghuis het eindstation was van een sublieme aanval en Onana voor de tweede keer passeerde.

Net toen het publiek uitgejuicht was stond het helaas voor de Rotterdammers alweer gelijk. Een gekeerd schot van Van De Beek werd niet goed verwerkt, waarna Ziyech keihard binnenwerkte. Toch gaf Feyenoord niet op en was de ploeg een aantal maal dicht bij een nieuwe voorsprong. Deze voorsprong kwam er uiteindelijk ook via Van Persie, die daarmee een uitstekende eerste helft opluisterde met een doelpunt. De publiekslieveling kwam slim teruggelopen uit buitenspelpositie en liet de bal lopen voor Toornstra. Die gaf voor op de Feyenoord-spits, die krachtig in het dak van het doel afwerkte. Dit was tevens het slotakkoord van een heerlijke eerste helft in de klassieker.

Ook na rust begon Feyenoord bevlogen. De ploeg liet veel strijd zien en toonde goede aanvallende intenties. Vilhena had binnen 5 minuten na rust de score verder uit kunnen bereiden, maar zijn schot trof geen doel. Feyenoord troefde Ajax af in alle duels en was simpelweg feller dan de bezoekers uit Amsterdam. Het was dan ook wachten op de 4-2 en die viel uiteindelijk via Van Persie. Larsson vond de ruimte op de rechterflank bij Berghuis, die een schitterende voorzet gaf op Van Pesie. De Feyenoordvedette kon simpel afwerken en zorgde zo voor zijn tweede doelpunt van de middag.

Feyenoord zat op rozen en zag dat Ajax meer risico’s ging nemen. Dit zorgde voor meer ruimte achterin, waar Feyenoord via Berghuis na een uur bijna van kon profiteren. Zijn inzet ging echter rakelings naast. Even later kwam de thuisploeg echter goed weg, nadat een afstandsschot van Ziyech via de paal afketste. Toch leek de ploeg van Van Bronckhorst het duel goed in handen te hebben. Van Persie kreeg na een kleine zeventig minuten een terechte publiekswissel na de passie die de aanvaller in het duel had gelegd, maar ook zonder de vedette ging Feyenoord verder. Waar Feyenoord eerst nog een aantal kansen liet liggen was het Vilhena die de 5-2 binnenschoot. De ingevallen Ayoub maakte de vernedering voor Ajax nog groter, door krap een minuut in het veld ook nog de 6-2 te maken.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl