Grote nederlaag Schiedamse softbalsters

 

Schiedam – Tot zaterdagmiddag vóór de wedstrijd tegen Zwijndrecht had coach Will Oosterveer weinig reden tot klagen. De resultaten waren bemoedigend, en in het spel; zat duidelijk een stijgende lijn. Maar na de wedstrijd zat de Schiedamse coach er teleurgesteld bij.

Twee innings lang ging de strijd gelijk op. Bij een achterstand van 1-0 leek Schiedam zelfs een kleine kans te maken. Maar in de 3e inning ging het fout. De goed gooiende, maar moegestreden pitcher Maaike Jansen ging naar de kant, en werd vervangen door Irene Korpel. Beide pitchers konden niet voorkomen dat Zwijndrecht 6x over de thuisplaat kwam.

In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Schiedammers een beetje terug. Op het pitchen van de Zwijndrechtse Angela Verkerk sloeg Michella Harte haar ploeggenote Maaike Jansen binnen, en even later scoorde zij ook zelf na een hit van Ellen Lok.

Zwijndrecht scoorde in de 4e inning nog een keer en met een stand van 2-8 ging Schiedam voor de laatste maal het veld in. Door goed slagwerk van Zwijndrecht, maar vooral door veldfouten in de Schiedamse verdediging, liep de score heel snel op. De van een blessure teruggekomen pitcher Sandy Barto maakte het moeilijke karwei af. Een lichtpuntje na eente grote nederlaag van 2-16.

“Zwijndrecht is een sterk team, dat eigenlijk thuis hoort in de 2e klasse. Daarom moeten we ook weer niet al te zwareconclusies trekken uit deze wedstrijd, hoewel we wel teveel veldfouten maakten. Dat moet voortaan beter”, aldus Will Oosterveer.

Donderdagavond 10 mei a.s. mag SV&HV Schiedam op herhaling in en tegen Zwijndrecht. Aanvang 19.00 uur.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com