Sparta wint door late treffer Halil Dervisoglu van RKC Waalwijk

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft thuis met 2-1 weten te winnen van RKC Waalwijk. De matige wedstrijd wedstrijd, waarin vooral veel fout ging, leek lang af te steven op een gelijkspel. Maar twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd stelde Halil Dervisoglu alsnog de drie punten veilig voor de ploeg van trainer Henk Fraser. 

Sparta creëerde de eerste mogelijkheid van het duel. Mohamed Rayhi schoot op het doel van doelman Etienne Vaessen, maar de sluitpost bracht met een duik redding. Beide teams hadden last van het natte veld. Sparta ging hier het best mee om en kreeg meerdere mogelijkheden. Maar ondanks knullig verdedigen van RKC bleef het lang 0-0. De Rotterdammers oogden ongeconcentreerd. Afgezien van een aantal schoten van afstand waren de bezoekers uit Waalwijk niet heel erg gevaarlijk. Dit veranderde toen Sylla Sow na twintig minuten de paal raakte.

Het was het eerste serieuze wapenfeit van de ploeg die getraind wordt door Fred Grim. Gelukkig voor Sparta ging de bal niet binnen. De Rotterdammers gingen onverstoord door met het aanvalsspel, maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. Onder andere Lars Veldwijk en Mohamed Rayhi waren een aantal keer dichtbij.

Er brak een sterke fase van de kasteelheren aan, waarin Halil Dervisoglu en Lars Veldwijk dichtbij de openingstreffer waren, maar ondanks slap verdedigen van RKC troffen de schoten geen doel. Uiteindelijk was het RKC wat op voorsprong kwam. Uit een hoekschop wist aanvaller Sylla Sow binnen te werken, 0-1. Na de treffer kabbelde het duel voort. Sparta kreeg nog wel kleine mogelijkheden maar benutte deze in de eerste helft niet.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Rayhi, maar keeper Vaessen kon zich goed naar de hoek strekken en zo een doelpunt voorkomen. Dat deed hij vaker, want de Brabantse goalie speelde een prima wedstrijd en hield de thuisploeg lang van het scoren af. Sparta kwam scherper uit de kleedkamer. In de vijftigste minuut was Rayhi opnieuw gevaarlijk van afstand, maar zijn schot werd opnieuw gekeerd door de keeper.

RKC vertoonde spaarzame tekenen van leven via de ingevallen Vlaardinger Darren Maatsen en Feyenoord-huurling Emil Hansson. Maar het was vooral Sparta wat het spel maakte. Met de wissels Royston Drenthe voor Deroy Duarte en Youssef El Katchati voor Lars Veldwijk probeerde Henk Fraser een opening te vinden. Iets wat twaalf minuten voor tijd ook lukte. Uit een vrije trap prikte Laros Duarte binnen, 1-1. De hoop was weer terug op Het Kasteel.

Sparta kreeg ook in de slotfase de nodige kansen, maar het was aan keeper Etienne Vaessen te danken dat het erg lang 1-1 bleef. Toch werd twee minuten voor tijd alsnog de overwinning uit het vuur gesleept. Uit een voorzet wist spits Halil Dervisoglu met het hoofd de drie punten veilig te stellen voor de club van Spangen.

Het Kasteel barstte na deze late treffer compleet uit zijn voegen. Ook na de late treffer kregen de kasteelheren nog mogelijkheden om zelfs een derde doelpunt te maken, maar dit gebeurde niet meer, In de vijf minuten extra tijd wist RKC ook niet meer te scoren. Zo eindigde het duel in 2-1.

Foto: Yannick Verhoeven


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl