Hamza el Azzouti assistent-trainer M.S.V.’71

Maassluis – Na het aantrekken van Harry van Kapel als hoofdtrainer en de terugkeer van Jan Poulus als assistent trainer (warming-up en hersteltrainer) breidt M.S.V.’71 zijn technische staf voor het komende seizoen nog verder uit met Hamza el Azzouti als assistent trainer.

De 30 jarige geboren en getogen Maassluizer was als voetballer actief bij VDL, Excelsior’M, Zwaluwen en Excelsior’20. Daarnaast was hij jeugdtrainer bij o.a. Excelsior’M en Excelsior’20. Vorig jaar maakte el Azzouti als speler en jeugdtrainer de overstap naar M.S.V.’71.

Dat ging niet helemaal zoals verwacht:”Ik kwam hier met de gedachte om te gaan spelen. Met jongens die ik kende. Dat was de reden dat ik terug zou komen. Maar ik kreeg weer last van een hamstringblessure. Toen was het zowel mentaal als fysiek wel over. Ik moet ook aan mijn gezondheid denken. Ik was ook jeugdtrainer. Dat ben ik wel blijven doen. Eerst bij de JO17 en later bij de JO19. En dat smaakte eigenlijk wel naar meer. En toen belde Paul van Loenen me op een avond met de vraag of ik assistent trainer wilde worden van Harry van Kapel”.

Verrast
Hamza el Azzouti, die in het dagelijks leven werkt bij Harvest House als logistiek planner/ administratief medewerker, was duidelijk verrast door dit verzoek. “Absoluut. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Ik was aan het nadenken wat ik volgend jaar zou gaan doen. Ik was heel erg verrast en dankbaar dat ik deze kans kreeg. Ik had al eerder aan Paul van Loenen aangegeven dat ik liever de senioren wilde gaan trainen. Daar was ik aan toe. Ik heb wel eerst gekeken wie hier volgend jaar aan het roer zou staan. En Harry van Kapel is een bekende van mij. Van mijn tijd bij Excelsior’20. Ik was meteen enthousiast en heb ja gezegd”.

De nieuwe assistent van Harry van Kapel volgde in het verleden cursussen als jeugdtrainer. Verder heeft hij nog geen trainersdiploma. “Maar het is natuurlijk zo dat op divisie niveau, hoofdklasse en een wat lager niveau je veel meekrijgt van diverse  trainers. Aan de hand daarvan creëer je en verfijn je je eigen methode van spelen. Ervaring als senioren trainer heb ik nog niet, maar ik denk dat dat juist de uitdaging is met de bagage die ik al heb meegekregen als voetballer.

Mooie eerste stap
Bij M.S.V.’71 krijg ik nu de kans om die ervaring op te doen Dit is een mooie eerste stap in die richting. Voor mij is het wel belangrijk om te kijken of ik verder wil gaan in het trainersvak. Die ambitie heb ik. Op termijn wil ik ook de TC3 opleiding gaan doen. En dan verder te kijken wat er later opmijn pad komt”.

Op de vraag of hij het niet lastig vindt om trainer te worden van een team waarvan hij vorig seizoen als speler nog deel uitmaakte, is el Azzouti duidelijk: “Nee helemaal niet. Dat

is geen omschakeling voor mij. Ik heb een aantal van deze jongens al eerder getraind. Bij Excelsior’M. Die accepteren en respecteren mij. Zowel buiten als binnen het veld. Als trainer en als als speler. Ik denk dat dat voor mij geen enkel probleem is. Ik weet hoe ik mij aan kan passen en ik weet ook hoe zij zich eventueel aan kunnen passen. Ik heb heel veel zin in het komend seizoen. Een nieuwe start voor de jongens ook. Dat gaat zeker goed komen bij deze warme club”.

Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl