Emmen РDe coach van ARBO Rotterdam Handbal, Arjan Koster, blijkt nog steeds zoekende te zijn naar zijn ideale team. Vandaag werd er wederom gestart met een aangepast basis. Door werkzaamheden van Otto en Lorenzo beschikte hij slechts over drie keepers en dientengevolge reisde het eerste team af met slechts ̩̩n sluitpost, Jeffrey Thomas.

Achteraf bleek dit een terechte keus, Jeffrey was waarschijnlijk de enige speler die een dikke voldoende verdiende vandaag. Matig verdedigen en slordig en soms te solistische acties in de aanval leidde een moeizame eerste helft in. Met veel werklust werd uiteindelijk een13-13 ruststand. Dan denk je dat wordt in de rust wel ff rechtgezet net als enkele weken terug bij de wedstrijd tegen Berdos. Maar nee het tweede deel was mogelijk nog een groter fouten circus dan de eerste.

Nadat E&O een 4 punts voorsprong genomen had (21-17) kwamen de mannen van ARBO Handbal Rotterdam terug, punt voor punt en bij 21-21 was de wedstrijd weer volledig open. En de Rotterdammers hadden op dat moment het psychologische voordeel, maar …… Kevin mist een strafworp en E&O komt weer op voorsprong en loopt uit naar 24-22.

Misser op misser van Rotterdamse zijde uit de beide hoeken en een slordig uitgevoerde break dan komen ze op karakter toch weer terug naar 24-24. En weer gaat het grote missen verder en lopen de Emmenaren weer uit naar 26-24. Een fraaie treffen binnen de laatste twee minuten zet de Rotterdammers op één punt. De aanval van Emmen wordt afgeslagen nog minder dan een minuut op de klok en dan beslist coach Koster tot het nemen van zijn laatste Time-out.

Als het fluitje van de scheidsrechters klinkt is er iets vreemds aan de hand. Keeper Jeffrey staat nog op doel en we gaan de laatste aanval in met “slechts” 6 aanvallers waarbij de gevaarlijkste van vandaag, Lazar Popov, mandekking krijgt net als vorige aanvallen. Het lukt niet er wordt balverlies geleden en uit de daarop volgende break scoort E&O de laatste treffer, de genade klap 27-25.

Het is een raadsel dat er niet gekozen is een extra aanvaller in te zetten om zodoende een gelijkspel te forceren onbegrijpelijk. Deze mogelijk laffe actie wordt niet begrepen.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen GHV op het programma, 20:30 uur Sporthal ALBEDA college, maar eerst dinsdag de heren van Hellas 2 in het bekertoernooi (Hellashal Den Haag, 20:30 uur).