Handbal: ARBO Rotterdam laat Aalsmeer ontsnappen

De wedstrijd tegen WHC/Hercules, nummer twee van de ranglijst, werd aangevangen zonder de geblesseerde Pascal Haak en Jorne Douven. Ondanks deze aderlating werd er een puike wedstrijd gespeeld die, met name voor de neutrale toeschouwer het aanzien meer dan waard was. Het was een snelle aantrekkelijke wedstrijd waarin beide teams kansen hadden op de overwinning. Helaas voor de mannen van Arjan Koster was de bank van WHC/Hercules breder en duurde de wedstrijd 5 minuten te lang. De bezoekers gingen er met de volle winst vandoor.

Door deze overwinning en het verlies van Aalsmeer nam WHC/Hercules de koppositie over en wachtte er weer een runner up voor de volgende wedstrijd. Een wedstrijd waarin naast de geblesseerde Pascal en Jorne ook topschutter Emir Omerovic wegens familieomstandigheden ontbrak.

De heren van ARBO Rotterdam Handbal lieten tegen Aalsmeer een prima eerste helft zien en gingen rusten met maar liefst 6 punten voorsprong (15-9) de bezoekers hadden in het eerste deel van de wedstrijd niets in te brengen tegen het snelle, afwisselende spel van de thuisploeg. Met name Boy van Eijk speelde een eerste helft. Als vervanger van Jorne/Emir op de linker opbouw positie was hij een “pain in the ass” voor de Aalsmeerse verdediging. De sporadische kansen die de bezoekers kregen werden veelal gespot door de goed keepende Jeffrey Tomas, niets aan de hand dus of toch wel …

In dezelfde eerste helft werden er toch ook nog zo’n 4-6 goede kansen om zeep geholpen en hadden de mannen van ARBO Rotterdam Handbal de trekker echt over kunnen halen.

In het tweede bedrijf werd er aanvankelijk niet slecht gespeeld maar kwam Aalsmeer als herboren uit de startblokken. Beetje bij beetje kwamen ze terug in de wedstrijd en de gastheren werden hier zenuwachtig van. Te snel en onzorgvuldig afronden niet meer als team opereren en slordig verdedigen leidde de terugkeer in de wedstrijd van Aalsmeer in. De slotminuten waren hectisch na gelijk gemaakt te hebben kwamen de gasten zelfs op voorsprong en leken er met de volle buit vandoor te gaan. Met de stand van 25-26 op het scorebord en balbezit voor de gasten maakten de gasten een aantal domme fouten. Een aanvalsfout die bestraft werd met een vrijeworp door de scheidsrechters bewogen de speler van Aalsmeer ertoe om eerst de bal vast te houden en vervolgens weg te gooien.

Conform de spelregels koste dat de speler de welbekende rode kaart en kregen de Rotterdammers een 7 meterworp. In het tumult dat toen ontstond kreeg een tweede speler van de gasten een tijdstraf. Gelukkig voor de Rotterdammers wist routinier Lazar Popov zijn hoofd koel te houden en schoot de 7-meter onberispelijk in, 26-26. In een laatste paniek aanval waarin er ook nog eens een speler van Aalsmeer te veel in het veld stond wisten de Rotterdammer tegen te houden en klonk het eindsignaal.

Hadden de mannen van ARBO Rotterdam nu een punt gewonnen of een punt verloren. Ik nijg toch zeker naar het laatste en wederom was het slot van de wedstrijd bepalend voor de einduitslag. Daar moeten ze maar eens goed met elkaar van gedachten over wisselen en zorgen dat ze in de laatste 10-15 minuten als team scherper zijn een mooie taak voor coach Arjan Koster.

Zaterdag 22 december wacht de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen HVV’70 uit.

Scores tegen WHC/Hercules

Lazar Popov (10); Emir Omerovic (6); Sander Broeders, Lars van Aart en Tim Husson (4) en Wesley de Geus (1)

Scores tegen Aalsmeer 3

Boy van Eijk (8);  Wesley de Geus (5); Lazar Popov (4); Sander Broeders (3); Tim Husson, Thomas Houtepen en Kevin de Geus (2)


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl