Handbal: DWS (m) nieuwe koploper tweede divisie


SCHIEDAM – De handballers van DWS zijn sinds afgelopen weekend de nieuwe, gedeelde, koploper van de tweede divisie. De ploeg won thuis met overtuiging van Quintus 3 met 35-32. En zag concurrent Witte Ster verrassend verliezen van Apollo. Hierdoor staan beide ploegen nu bovenaan.

Tegen Quintus 3 speelde DWS een gecontroleerde maar zeer scherpe wedstrijd. Met veel passie, strijd en doeltreffend vermogen werd het verschil gemaakt door de Schiedammers. Topschutters waren Koen van Schie, Daan Vermeer en Pavol Ridl met ieder zes goals. Aanvoerder Van Schie was trots op de prestatie van DWS:,,,,We speelden goed georganiseerd en sloegen zelf op het juiste moment een klein gaatje. Echt uitlopen lukte niet. Het blijft hard werken, maar we genieten wel van deze luxe positie.”

De dames van SimaSport/Ventura steken momenteel ook niet in de beste vorm. De ploeg van coach Rafael Loch verloor zaterdag thuis van koploper Oliveo: 26-29. Coach Rafael Loch:,,We hadden te weinig grip op de schoten vanuit de opbouw van Oliveo.” Topscorer was Marcia Keizer met 7 doelpunten. Door de ietwat mindere resultaten de voorbije tijd is SimaSport/Ventura inmiddels gezakt naar de derde plaats.

Hoofdklasse

Het gaat momenteel beter met de herentak van Schielicht/Ventura. Afgelopen weekend werd in de hoofdklasse in eigen huis met 26-22 gewonnen van KRAS/Volendam 3. ,,Het was uiteindelijk geen hele moeilijke wedstrijd,” reageerde coach Rob Mooij. ,,De eerste helft was prima en daarin maakten we direct het verschil. Na de pauze werd het aanvallend alleen ietwat slordig.” Hierdoor blijft de Schiedamse ploeg de trotse koploper.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl