Handbal: ARBO Rotterdam laat overwinning glippen

Had de laatste wedstrijd van 2018 tegen HVV’70 nog iets weg van een complete wanvertoning de eerste pot in 2019 was het aanzien meer dan waard. Twee teams die in sterkte niet voor elkaar onder deden maakte er een heerlijke, sportieve handbalwedstrijd van. Na een bliksemstart van DIOS 0-2 kwamen de mannen, of moeten we vandaag jongens zeggen, van coach Arjan Koster goed terug en namen het heft in handen. Bij rust was een 14-12 voorsprong bereikt.

Zouden ze de tweede helft overleven dat was natuurlijk de grote vraag. Na wedstrijden tegen Havas, Sittardia, Aalsmeer,3 WHC en HVV’70 die in de laatste 10 minuten verloren gingen zou het dan nu toch eindelijk eens de goede kant op moeten vallen. Maar helaas het patroon van de laatste 5 wedstrijden herhaalde zich weer in de Haastrecht straat. Nadat DIOS op 22-22 was gekomen liepen ze zelfs nog drie punten uit. ARBO Rotterdam kwam terug tot op 1 punt maar door twee cruciale missers en één maal onnodig balverlies in de laatste minuten gingen de gaten er toch met de volle winst vandoor.

Natuurlijk zijn er goede excuses voor coach Koster die nog steeds geen beroep kan doen op de geblesseerde Jorne Douven en Pascal Haak en gisteren ook routinier Lazar Popov moest missen. Maar, en deels is dat te wijten aan de jonge onervaren spelers groep, er zou toch geleerd moeten worden van gemaakte fouten. Zo kon DIOS wel 8 keer tot een 100% kans komen van de cirkel, werd er een 7-meter gemist (DIOS overigens 3 keer mede door goed keepers werk van Otto Waser), werd er een tweede time-out genomen vlak voor rust om een vliegertje te proberen. Deze ging hopeloos fout en gelukkig wist Jeffrey Tomas de daar op volgende break-out te stoppen. Ook was één van de betere spelers, Sander Broeders, aan het einde van de wedstrijd volledig stuk en kon de laatste 5 minuten niet meer meedoen.

Jammer, maar goed van fouten kan en zal geleerd worden komende week staat de uitwedstrijd tegen Berdos op het programma.

Scores:

Sander Broeders 6; Tim Husson 5, Emir Omerovic en Kevin de Geus 4, Lars van Aart 2 en Zeno Canninga 1.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl