Handbal: Nederlaag Oranje (vr) tegen rivaal Noorwegen in oefenwedstrijd

SCHIEDAM – De Nederlandse handbaldames, met opnieuw de Schiedamse Kelly Dulfer in het team, hebben donderdag een oefennederlaag geleden tegen ‘rivaal’ Noorwegen. In Bergen (Noo) werd met maar liefst 36-21 (!) verloren.

De Nederlandse dames, regerend wereldkampioen, neemt deel aan een oefentoernooi als voorbereiding op het komende WK. De Noorse rivalen waren direct een goede graadmeester voor het team van interim-bondscoach Monique Tijsterman. Oranje, met Dulfer als basisspeelster, opende nog sterk en stond snel met 3-1 voor. Maar daarna knokte de thuisploeg zich naar een 6-4 voorsprong. Oranje knokte terug en kwam langszij: 6-6. Even kon Oranje weer de voorsprong pakken naar 8-7, maar nadien was het Noorwegen dat de klok sloeg. Na 19-11 bij rust liep de thuisploeg uit naar de ruime 36-21 zege. Kelly Dulfer was gedeeld topschutter dit duel met drie goals. Ook Snelder, Van Wetering, Vollebregt en Housheer scoorden driemaal.

Ondanks de nederlaag kon Oranje ook een positief punt meenemen. Estevana Polman maakte haar rentree na een slepende knieblessure. Komende zaterdag oefent Oranje nog tegen Rusland, waarna zondag nog een duel wacht met Zuid-Korea.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl