Tafeltennis: ‘Tevredenheid’ overheerst bij Britt Eerland na uitschakeling op WK

SCHIEDAM – Tafeltennisster Britt Eerland uit Schiedam werd eerder op donderdag uitgeschakeld op het WK in het Amerikaanse Houston door de Japanse Shibata (4-3 verlies in de tweede ronde red.). Maar alsnog overheerst tevredenheid bij de nummer 28 van de wereld. Een kort diepte-gesprek met de redactie van Waterwegsport gaat zij sowieso nooit uit de weg.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld na de nederlaag, maar over het geheel ben ik best tevreden,” opent Eerland het gesprek. De Schiedamse, momenteel uitkomend voor TuS Bad Driburg in Duitsland, kende een moeizame aanloop richting de wereldkampioenschappen, nadat zij in de zomer werd uitgeschakeld op het Olympisch toernooi. Maar in de afgelopen twee wedstrijden (in de eerste ronde won de Schiedamse wel met 4-3 van de Servische Surjan red.) liet zij weer een glimp van haar kwaliteiten zien. “In de eerste ronde was ik nog wat zoekende, maar de wedstrijd van vandaag geeft mij veel houvast. Ik speelde echt eindelijk weer eens een goede wedstrijd na een periode met mindere resultaten.” Voor Eerland is het toernooi wel in één klap helemaal klaar nu er geen landenwedstrijd of dubbel-mogelijkheden zijn voor haar. “Ik heb ook weinig gedubbeld en daarvoor te weinig punten gepakt. Ook de deelname aan het EK leverde ditmaal weinig mogelijkheden op.”

Februari

De komende periode staat voor de 27-jarige tafeltennisster in het teken van vooral veel trainen en fitter worden. “Met mijn coach heb ik bepaald dat we een traject gaan afleggen met volle bak trainen om rond februari topfit voor de dag te komen. Het is nog niet bekend wat er voor toernooien of mogelijkheden op mijn pad komen, want er is nog te veel onzeker. Maar de focus ligt sowieso op februari. En ik heb daar weer echt zin in. Ik ben vooral blij met de goede wedstrijd van vandaag en dat geeft veel vertrouwen richting de toekomst.”

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl