SCHIEDAM – De Nederlandse handbalvrouwen zijn donderdagavond haar oefencampagne voor het EK in november sterk gestart. In de Golden League werd in Kopenhagen met 30-22 gewonnen van Denemarken. De Schiedamse speelster Dulfer vierde direct een jubileum: de speelster van het Duitse SG BBM Bietigheim speelde alweer haar 150ste interland voor Oranje.

Een sterk veranderd Oranje – dat speelde zonder de bekende keepster en zwangere Wester en ook de geblesseerde Snelder – had alles verdedigend goed op orde en oogde aanvallend fris en sterk. Vooral voor rust werd er aan de lopende band gescoord getuige de 18-9 ruststand. Na de theepauze ging Oranje door en stopte de teller bij de eindstand 30-22. De Schiedamse Dulfer kwam ook in actie en staat hierdoor nu op 150 interlands. De 28-jarige speelt al sinds 2013 vast in het Nederlands team.

Het oefentoernooi wordt zaterdag vervolgd met een treffen tegen Noorwegen. Zondag wordt het toernooi afgerond met een duel tegen Zwitserland. Laatstgenoemde verloor eerder op de avond 39-22 van de Noorse dames.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl