25 verenigingen hebben aangegeven komend seizoen (2023/’24) van speeldag te willen wisselen. De deadline voor het indienen van een verzoek om te wisselen van speeldag is op 14 september verstreken.

24 standaardteams spelen nu nog op zondag en verhuizen naar de zaterdag. 1 standaardteam maakt de switch van zaterdag naar zondag.

Geen gevolgen huidige competitie

Het wisselen van speeldag van deze standaardteams heeft geen gevolgen voor de huidige competitie. De teams die aan het einde van het huidige seizoen wisselen, strijden gewoon mee om het kampioenschap. Bij het winnen van een periodetitel volgt gewoon deelname aan de nacompetitie. Ook degradatie behoort tot de mogelijkheden. Het niveau dat aan het einde van het huidige seizoen wordt bereikt, wordt meegenomen naar de nieuwe speeldag in het seizoen 2023/’24.

Standaardteams die wisselen van speeldag en uitkomen in de 2e klasse of lager, worden in het seizoen 2023/’24 ingedeeld in een competitie van de nieuwe speeldag. Teams die uitkomen in de 2e divisie, 3e divisie, 4e divisie en 1e klasse (de gemengde competities) gaan hun thuiswedstrijden op de nieuwe speeldag spelen.

Klik hier voor de overstappers

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl