De handbalsters van S.C. Twist moesten zondag spelen tegen MHV ́81 uit Mill. Beide teams waren de zaalcompetitie begonnen met een overwinning. De dames van Twist namen direct het initiatief maar konden niet echt afstand nemen. Vooral de cirkelspeelster van MHV gaf de verdediging van Twist hadden handen vol werk.

Met nog vijf minuten voor rust te spelen namen de dames van Twist een voorsprong van drie punten maar vlak voor het rustsignaal kwam MHV toch weer terug. Bij het rustsignaal hadden de dames van S.C. Twist een voorsprong van 12 -11. Na de rust startte Twist weer sterk en nam opnieuw een voorsprong van 3 punten. MHV ging meer de fastbreack hanteren waardoor Twist de verdediging moeilijker kon organiseren, terwijl ook enkele beslissingen van de scheidsrechter net de verkeerde kant opvielen. Bij 16 – 17 keken de dames van Twist voor het eerst tegen een achterstand aan. Twist bleef terugvechten maar door enkele tijdstraffen liep MHV met nog maar 5 minuten te spelen uit naar een voorsprong van 18 – 21.

De Twist dames gaven niet op en ook de verdediging bleef keihard werken en met nog ruim een (1) minuut te spelen kwamen zij weer op gelijke hoogte, tussenstand 21 – 21. Door een ongelukkige bal kwam Twist opnieuw op achterstand en de daarop volgende aanval werd net naast geschoten.
Met nog een halve minuut te spelen moesten de dames van Twist manverdediging spelen om de bal nog in bezit te kunnen krijgen maar dit mislukte en MHV scoorde opnieuw.
De eindstand werd 21 – 23 voor MHV ́81 terwijl de dames van Twist zeker een gelijkspel verdiend hadden.

Zondag 14 oktober staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma tegen Habo ́95 uit Boekel dat nog maar een wedstrijd heeft gespeeld maar hierin een ruime overwinning behaalde zodat de dames van Twist weer een zware wedstrijd te wachten staat.