‘Handhaving en promotie doel voor VFC zondag en zaterdag’

Vlaardingen – Het begin van het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur. De hoogste tijd om af te reizen naar het sportcomplex van VFC en de hoofdtrainers van VFC te vragen naar hun doelstellingen voor komend seizoen. De zondag Kwekkers komen al enkele seizoen uit in de 2e klasse van het zondag voetbal. De zaterdag Kwekkers komen sinds afgelopen seizoen uit in de 4e klasse van het zaterdag voetbal.

VFC zondag

Waar VFC zondag afgelopen seizoen vlak voor de start van het seizoen werd leeggeroofd door  het opstarten van de zaterdag tak, wist het team van trainer Raymond de Romph zich knap te handhaven in de 2e klasse zondag. Komend seizoen hoopt de trainer zich eerder veilig te spelen.

“Afgelopen seizoen was een overgangsjaar. De grootste horde was om spelers die niet gewend waren aan eerste elftal voetbal hieraan te laten wennen”, aldus trainer de Romph. “We hebben het ons zelf moeilijk gemaakt door ons niet eerder veilig te spelen. Aan het begin van het seizoen haalden we te weinig punten, dit kan het gebrek aan ervaring zijn geweest. Toen het er echt om ging zijn de juiste spelers opgestaan en hebben het team op sleeptouw genomen.
Dat we tweemaal verliezen van Excelsior’20 terwijl zij wel onder ons eindigen is raar, maar ook verklaarbaar. We spelen liever tegen voetballende ploegen waar we ons in vast kunnen bijten, getuigt de 2-0 winst tegen titelkandidaat GLZ Delfshaven.”

Ook dit seizoen vertrokken er weer veel spelers bij de zondag selectie van VFC. Slechts 13 spelers bleven de zondag Kwekkers trouw en er kwamen 7 nieuwe namen bij. Het grootste verlies voor de Kwekkers is het afscheid van Tan Nguyen, die afgelopen seizoen de aanvoerdersband droeg.

“Het beloofd een zwaar seizoen te worden. Er stromen traditiegetrouw weer veel grote talenten door uit de eigen jeugd en er is een aantal goede spelers van buitenaf gekomen. Maar de concurrentie zit ook niet stil. De ‘nieuwe’ ploegen in de competitie zijn, denk ik, sterker dan de ploegen die afgelopen seizoen onder ons eindigden. Als het allemaal meezit kunnen we ons bij de eerste 6 spelen. Hebben we dezelfde start als afgelopen seizoen ben ik blij als we ons direct handhaven. We moeten gewoon keihard knokken!”

Wat betreft de toekomst is de Romph duidelijk. “De KNVB moet eindelijk eens in actie komen! Er moet wat gedaan worden aan de leegloop van het zondag voetbal in West II. Er is afgelopen seizoen veel gesproken over het ‘weekend’ voetbal waarbij de thuisspelende ploeg de speeldag bepaalt, maar voorlopig blijft het bij praten. Er moet iets gebeuren!”

VFC zaterdag

Waar VFC zaterdag afgelopen seizoen geschiedenis schreef zal dat komend seizoen een stuk lastiger worden. Vorig seizoen was immers alles ‘de eerste keer’ en waren er nog weinig verwachtingen. Komend seizoen gaat VFC zaterdag als een van de titelfavorieten van start.

Ondanks dat kampioen CION een niveautje hoger zal spelen lijkt het niveau van 4F er zeker niet minder op geworden. Naast het getergde Maense versterkten de regioploegen Victoria, Hermes en PPSC zich flink. Ook VFC zaterdag verwelkomde vier versterkingen: Pranger, Zandwijk (beiden Zwaluwen) Kloppenburg (Victoria) en Timmers (HBSS) hebben allen een VFC verleden en moeten VFC naar de zo gewenste promotie helpen.

Na een wisselvallige start lieten de jonge zaterdag Kwekkers vorig seizoen al zien over veel kwaliteit te beschikken. In de beslissende wedstrijden werden echter te veel kansen gemist. Tevens moest men topscorer Nino Netten 5 wedstrijden missen in de beslissende slotfase door een schorsing. “Afgelopen seizoen hebben we enorme stappen gemaakt. Komend seizoen moeten we die lijn doortrekken en onszelf op de beslissende momenten belonen door de kansen af te maken”, aldus trainer Van Loenen. “Met de ervaring van vorig jaar en de versterkingen erbij moeten we dit jaar echt om de titel mee gaan doen. We hebben een voor 4e klasse niveau hele talentvolle en brede selectie waar ik erg tevreden mee ben. Tevens heb ik een geweldige staf om mij heen waardoor alles perfect geregeld is.”

Oftewel VFC heeft met deze jonge groep goud in handen op zaterdag en zet alles op alles om komend seizoen de ambitie luister bij te zetten met promotie. Het doel is om binnen vijf jaar met de zaterdag door te stoten naar de 2e klasse. Geen tijd te verliezen dus!

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl