Sparta Rotterdam krijgt te weinig bij FC Twente

Na een wisselende voorbereiding was het aan Sparta om een goede start te maken binnen de Keuken Kampion Divisie 2018/2019. Met een elftal vol nieuwe gezichten werd er direct afgetrapt met een lastige en directe concurrent voor een snelle terugkeer op het hoogste niveau.

Door: Sparta watcher Menno Vinke

Ondanks een klein openingsoffensief waarbij fc Twente al snel het initiatief overnam en met een goede individuele actie van de linksbuiten van fc Twente Ulrich Bapoh via de binnenkant van de paal voor de 1-0 (‘10) zorgde.

Sparta wist zich echter direct te herpakken. In de 17e minuut werd de nieuwe sterke spits Lars Veldwijk in stelling gebracht die met links direct de stand gelijk wist te trekken.

Ondanks de gelijke stand bleef fc Twente het gevaarlijkste van het spel hebben en was voornamelijk via de snelle vleugels gevaarlijk.
Tot echte kansen kwam het echter niet. Deze echte kans werd in de 41e minuut wel geboden toen bij een verdedigende actie van Bradley Martis vrij makkelijk naar de stip werd gewezen. Deze kans werd dan ook direct verzilverd door spits Tom Broere waardoor Sparta met een achterstand de kleedkamer kon opzoeken.

De tweede helft was helaas niet zo enerverend als de eerste. Een veel lager baltempo en minder aanvalsdrang van beide ploegen zorgden ervoor dat de minuten verstreken zonder concrete kansen.

Fc Twente oogde vermoeid maar ondanks enkele afstandschoten van Sparta en het inbrengen van oudgediende Duplan kon men nog geen aanspraak maken op de gelijkmaker.
Een uiterste poging in de 90e minuut eindigde nog wel op de binnenkant van de paal en bij een scrimmage voor het doel kon er net geen spartaans been worden gevonden waardoor de eerste wedstrijd tegen een directe concurrent eindigde in een eerste verliespartij waarbij toch vooral het gevoel zal overheersen dat er meer mogelijk was.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl