HBSS af van hatelijke -1 na zege tegen Botlek

HBSS speelde zijn eerste herhalingswedstrijd bij SC Botlek en vocht zich als een soort aangeschoten wild naar een 1-4 overwinning. ,,We zijn van die hatelijke -1 af,” zei trainer Toon Wolters, ,,en daar ben ik al helemaal blij mee.”
Ton de Leede
HBSS, en ook trainer Toon Wolters, zijn niet te benijden de komende weken. Door de zwaar overdreven straf van de KNVB, inhoudend -5 punten én 500 euro boete én 10 wedstrijden opnieuw spelen, moeten de oranjehemden zowel op doordeweekse avonden als in vrije weekenden vol aan de bak. De hoge notering op de ranglijst is veranderd in een laatste plek in 3D met -1 uit 6. Tekenend was dat meerdere opponenten aangaven dat zij de straf zwaar overdreven vonden. De KNVB weigerde ook maar één druppeltje water bij de wijn te doen. Toon Wolters: ,,Als je eens wist van hoeveel collega’s ik een reactie heb gehad. Allemaal vonden ze de straf belachelijk.”
Winstpunten
SC Botlek, met 7 winstpunten als voorlaatste genoteerd op de ranglijst, wist op eigen sportpark De Brug weinig klaar te spelen tegen de getergde Schiedammers. Beide ploegen, met de nodige invallers spelend, hadden enorme last van de wind die diagonaal over het veld blies. HBSS nam de leiding uit een strafschop van Jorden Scherpenzeel, 0-1. Vlak voor rust repareerden de Spijkenissers de achterstand, 1-1.
Na rust zette HBSS flink aan en besliste Dickie Tijdeman (2x) en Ayrton de Brito Almada de ontstane kelderkraker. ,,De spelers hebben karakter getoond, daar ben ik vooral trots op.”

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl