De brigade van trainer Toon Wolters begon gehavend aan het uitduel met Vierpolders. Acht (potentiele) basisspelers waren geblesseerd en zelfs op de bank zaten geblesseerde spelers. In de eerste helft was het van beide kanten niet best. Vierpolders kwam in de 9e minuut op een 1-0 voorsprong. HBSS liet het hoofd niet zakken. Probeerde voetballend de oplossingen te vinden maar slaagde daar slechts mondjesmaat in. In de laatse minuten van de eerste helft kwamen daar echter twee grote kansen. Rechtsback Erikson had de gelijkmaker op zijn schoen maar stuitte op de uitgelopen keeper. Dicky Tijdeman schoot na een individuele actie net over.

Na de rust was het eenrichtingsverkeer richtiing het doel van de thuisploeg. Binnen vijf minuten waren er al drie grote kansen maar onder andere de ingevallen Assad el Harti wist ze niet te verzilveren. HBSS bleef druk naar voren houden. Dicky Tijdeman zag de gelijkmaker onterecht wegens buitenspel afgekeurd worden. De tijd begon inmiddels te dringen voor de oranjehemden. Onder aanmoediging van trainer Wolters bleven de grote kansen komen. Maar niemand wist het net te doen bollen. Bij het laatste fluitsignaal van de warrig fluitende scheidsrechter dropen de Schiedammers teleurgesteld af. Acht opgelegde kansen wist men niet te benutten. Met als gevolg een onnodig verlies.