HBSS onderuit bij hoogvlieger KMD

HBSS is op weg naar zijn vijfde overwinning op rij gestuit door het op de tweede plaats staande KMD. Na een van beide kanten rommelige wedstrijd trok het team van trainer Toon Wolters onnodig aan het kortste eind met een verlies van 3-1.

De eerste helft ging het qua spelbeeld gelijk op al had HBSS wel meer balbezit wat resulteerde in een licht veldoverwicht. Tot aan de 25ste minuut leverde dat voor de Oranjehemden qua kansen slechts een gekeerd schot van Junior Albertus op.
In die minuut liet de na een langdurige knieblessure weer aanwezige rechtsback Gento Brockling zich door een lange pass van achteruit verrassen waardoor hun linksbuiten KMD uit het niets op voorsprong kon schieten (1-0).
Kort daarna had Naigy Klepke HBSS op gelijke voet moeten brengen. Maar de aanvallende middenvelder schoot een op een met de keeper de bal langs de verkeerde kant van de linkerpaal. Vlak voor rust was er uit een voorzet van Zakaria Amrani nog een scrimmage voor het vijandelijke doel maar de keeper van KMD kon eerst een inzet van Junior Albertus keren en daarna de bal nog net voor de voeten van de inglijdende Naigy Klepke weg tikken.

Vlak na rust bereikte van rechts een goede voorzet van Junior Albertus het hoofd van Rachid Bouali, die keurig tegendraads in kopte. Zakaria Amrani wist de van de lat afketsende bal met zijn linker binnen te schieten. (1-1).
Vanaf dat moment verdween het veldoverwicht van de Schiedammers. KMD zette meer druk naar voren en HBSS had het tweemaal aan doelman Erik Pieters die knap redde en eenmaal aan een terecht wegens buitenspel afgekeurde goal te danken dat zij tegen de voor het kampioenschap strijdende Wateringers niet op achterstand kwamen. Twee minuten voor tijd werd een bal uit een corner door een aanvaller van KMD vanaf zo’n 12 meter mooi ingekopt (2-1).
De Schiedammers gingen nog voor een slotoffensief. Maar toen in de extra minuten de scheidsrechter het derde doelpunt na een ogenschijnlijke overtreding op keeper Erik Pieters binnen het vijfmeter gebied toch goed keurde was het gespeeld (3-1).

Trainer Toon Wolters was na afloop teleurgesteld:”De eerste helft moeten we de wedstrijd al beslissen. Vanaf het laatste half uur hebben we niets meer te vertellen en verliezen we uiteindelijk verdiend.”

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl