HBSS schorst twee leden naar aanleiding gestaakte wedstrijd tegen Rockanje

SCHIEDAM – Naar aanleiding van de ongeregeldheden afgelopen zaterdag in de wedstrijd HBSS 1 – Rockanje 1, is de tuchtcommissie van de KNVB een onderzoek gestart en heeft het Voetbalbestuur en het Algemeen Bestuur van HBSS (vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek) haar maatregelen genomen:

“De maatregelen betreffen twee van onze leden, een veldspeler en een toeschouwer. Beiden zijn sinds het seizoen 2015/2016 lid van HBSS.De veldspeler is een schorsing van 7 wedstrijden opgelegd. Hij geeft aan erg veel spijt te hebben van zijn actie en de gevolgen die dit heeft voor de tegenstander, voor Rockanje, voor zijn eigen team en voor HBSS in het algemeen. Hij is zich bewust dat dergelijk gedrag ontoelaatbaar is in het voetbal en in het bijzonder bij HBSS.
De betreffende toeschouwer is een lid van de selectie, die reeds disciplinair gestraft was. Gezien de ernst en aard van zijn actie en omdat dit het zoveelste incident was, is hij voor onbepaalde tijd geschorst.
Naast deze maatregelen is contact opgenomen met het bestuur van Rockanje. We hebben elkaar wederzijds excuses aangeboden voor deze gebeurtenis. Ook zij betreuren het incident, maar geven aan dat zij zeer welkom zijn ontvangen en dat zij zich ook na het incident geen moment bedreigd hebben gevoeld.” laat het bestuur weten.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie