De strijd om het kampioenschap moet de formatie van Toon Wolters dit jaar , zeker na het jammerlijke recente verlies tegen de Vlaardingse koploper, helaas laten aan VFC en Zuidland maar de strijd om de felbegeerde promotie via de nacompetitie ligt nog helemaal open. Eindigen bij de eerste drie of vier is dan het devies en juist die derde plek in de tussen-ranglijst stond vandaag op het spel bij het duel in Hoogvliet tegen de plaatselijke geel hemden van coach Rody van Hemert.

HBSS met één enkel verliespunt minder staat er vooraf beter voor maar Rijnmond Hoogvliet Sport is al jaren een moeilijk tot niet te nemen horde voor de Schiedammers. Hoe anders was dat vandaag. Rijnmond kwam nimmer echt in zijn spel en beperkte de pogingen tot enkele counters waarbij de snelle voorwaartsen het de Oranje defensie eigenlijk nooit echt lastig konden maken. In de eerste helft zag HBSS twee doelpunten enigszins discutabel afgekeurd worden door leidsvrouwe Manon Plandsoen die verder een zeer behoorlijke en gedegen partij floot en daarmee toch een puik debuut maakte in de zaterdag derde klasse. Door die afkeuringen hield Rijnmond nog hoop in goede afloop en had Kranenburg kort voor rust nog een uitgelezen mogelijkheid de thuisploeg tegen de verhoudingen in op voorsprong te zetten. Hij vond doelman Tenekecioglu op zijn weg en zodoende was een ruststand van 0-0 een feit.

De tweede helft begon wat rommeliger en doordat HBSS hier en daar niet helemaal door kon drukken speelde het spel zich veelvuldig af op het middenveld . Ruim een kwartier voor tijd zochten Batuhan Saglam en Erikson Santos Oliveira een snelle combi over de rechtervleugel. De perfect steekpass van Saglam werd goed tot de achterlijn meegenomen door Santos Oliveira en zijn strakke voorzet was te scherp voor de Hoogvlietse goalie. Dat gaf goaltjesdief Marruchen Zimmerman een niet te missen kans en zodoende kon hij de bevrijdende voorsprong op het matig verlichte scorebord zetten.

Rijnmond drong wel iets aan maar was niet bij machte om de ervaren defensie van Wolters’ team echt angst in te boezemden. HBSS wint dit sleutelduel en neemt dus voorlopig een nog in wel voorschot op het toetje in Juni. Als de ploeg de ingezette lijn van de laatste weken vast weet te houden dan kan het nog wel eens een leuke zomer worden op Schiedam Harga

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl