HBSS wint nacompetitie finale en blijft derdeklasser

Rotterdam – HBSS speelt ook volgend jaar in de derde klasse. De ploeg van oefenmeester Toon Wolters won de nacompetitie finale op het terrein van Leonidas, na een 0-0 ruststand, met 1-0 van TOGB (za) met 1-0 door een eigen doelpunt van de Berkelbewoners.

In een van beide kanten matige wedstrijd heeft HBSS op het neutrale veld van Leonidas met een 1-0 overwinning  op TOGB zaterdag zich via de finaleronde weten te handhaven in de 3e klasse. In een wedstrijd waar van alles gebeurde leek door blessures en een rode kaart het de verkeerde kant voor de ploeg van Toon Wolters op te vallen. Zeven minuten voor tijd kroonde Naigy Klepke zich echter tot de gevierde man nadat een hoekschop van hem door een verdediger van TOGB in eigen doel gewerkt werd.

Het eerste kwartier zette HBSS vol  druk. In de allereerste minuut  kopte Naigy Klepke prima diagonaal  in. De bal vanuit een voorzet van rechtsback Gento Brockling eindige echter buiten bereik  van de keeper op de linkerpaal. Verder dan die kans kwamen de Schiedammers ondanks het beginoffensief niet. TOGB kwam daarna beter in de wedstrijd wat leidde tot twee schoten van afstand. De eerste ging over en de ander werd gepareerd door keeper Erik Peters.

Halverwege de eerste helft moest laatste man Faisal Mellah zich geblesseerd laten vervangen door Miloud Bel-Hasani. Tien minuten voor rust duwde een verdediger van TOGB Yordi Molendijk in zijn rug maar de scheidsrechter verzuimde een penalty te geven. Even later ontsnapte HBSS  aan een penalty  tegen  na een vermeende overtreding van Danny Fellinger binnen het strafschopgebied. Met de brilstand bereikten de ploegen de rust.

Na rust  werd het spelbeeld er niet beter op. Direct na rust moest Erik Peters een kans van TOGB prima onschadelijk maken. Rachid Bouali zag daarna een halve omhaal nog voorlangs gaan. Er gebeurde verder weinig opzienbarends. Totdat halverwege de tweede helft voorstopper Danny Fellinger door de scheidsrechter wegens praten met rood weggestuurd werd en HBSS met tien man verder moest.  Trainer Toon Wolters bracht Casper Breedeveld in voor Okan Yabasun. Daarna direct een kans voor spits Junior Albertus die voorlangs schoot. Een nieuwe aderlating voor HBSS was een kwartier voor tijd het geblesseerd uitvallen van laatste man Levi Spencer. Hij werd vervangen door Jeff Wesdorp. Met de invallers die zich van hun beste kant lieten zien en het terughalen van spits Junior Albertus naar de verdediging probeerde HBSS er het beste van te maken.

TOGB creëerde echter geen grote kansen en het was zelfs Zakaria Amrani die het dichtst bij een Schiedamse voorsprong was maar zijn schot na, een combinatie met Rachid Bouali via een verdediger net naast zag gaan. Zoals altijd meldde Naigy Klepke zich voor deze hoekschop vanaf links. Met een effectvol genomen trap bracht hij de bal voor die in een kluwe van spelers door een TOGB-verdediger in eigen doel gewerkt werd. Een 1-0 voorsprong met nog zeven minuten op de klok. TOGB ging de bal naar voren pompen maar deze waren veelvuldig een prooi voor keeper Erik Peters. Een minuut voor tijd maakte gelegenheidsverdediger Junior Albertus een onnodige overtreding met als gevolg een penalty voor TOGB. Tot opluchting van alles wat HBSS een warm hart toedraagt ketste de genomen kalktrap via de binnenkant paal het veld weer in waar hij door de HBSS-verdediging weggewerkt kon worden. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en vierden de HBSS’ers opgelucht en moegestreden het behoud van de 3e klasse.

Trainer Toon Wolters was na afloop een opgelucht, man: “Pfff een heksenketel… Maar wel loon naar arbeid. We hebben in een ondertal  situatie de wedstrijd er uit weten te slepen. In zo’n situatie doet het voetbal er niet meer toe. Overleven was het motto. En dat hebben ze gedaan.”


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl