Op een koud maar drukt bevolkt Harga heeft HBSS de Schiedamse derby tegen Kethel-Spaland (za) met 3-1 gewoonten. Voor de thuisploeg scoorde Yorden Scherpenzeel en Junior Albertus(2x).Yuri Nooteboom scoorde voor de bezoekers.

In de eerste helft had HBSS veel meer dan de bezoekers in de gaten wat er in zo’n derby nodig is namelijk inzet en strijd. De brigade van Toon Wolters had zeker de eerste 25 meer balbezit en probeerden via, het middenveld de voorwaartsen te zoeken.

Na 10 minuten moest keeper Ruben Hortensius van de bezoekers in de korte hoek redding brengen na een schot van de gretige spits Junior Albertus. Kort daarna bereikte een diepe bal van Ceessie Wolters dezelfde Albertus die prima diagonaal afrondde.(1-0). Nadat even later een schot van rechtsbuiten Wesley Schouten over het doel van Hortensius verdween was de eerste mogelijkheid pas voor de bezoekers halverwege de eerste helft. Een snoeiharde volley van Melvin Post verdween net over het doel.

De bezoekers moesten echter alert blijven op de snelle uitbraken van de thuisploeg. Een kopbal van Wolters uit een voorzet van Albertus verdween eerst over en even later schoot Wolters een vrije trap op de paal. Kethel-Spaland was dichtbij de gelijkmaker maar Eelco van Viersen schoot vanuit een voorzet van Ruben de Vries de bal van dichtbij hoog over. Voor rust waren er nog twee grote mogelijkheden voor HBSS maar onder ander Albertus schoot een voorzet van Tijdeman net naast.

Na de rust gooide het team van trainer Peter van Buren meer passie in de strijd. Al moest Hortensius eerst nog redden op een schot van Tijdeman. Na 55 minuten ging een afstandsschot van Yuri Nooteboom via de bovenkant van de kruising over

De bezoekers leken beter in de wedstrijd te komen maar na vermeend buitenspel werd Schouten binnen het strafschopgebied neergehaald.

Yorden Scherpenzeel benutte de strafschop (2-0).
Kethel-Spaland rechtte de rug en na een klutsbal kwam de bal voor de voeten van Nooteboom die 2-1 binnen schoot. De bezoekers drongen aan maar werden verrast na een diep bal van Wolters op Albertus die na een prima aanname met een lob scoorde (3-1). Daarna kopte voor de bezoekers Remco Wuister na een ingooi van Post naast en schoot voor HBSS Schouten op de vuisten van Hortensius.

Waarna Scherpenzeel dezelfde Hortensius nog zag redden.
Keeper Micky Nijman redde met nog vijf minuten te gaan eerst knap op een prima kopbal van Naigy Klepke uit een voorzet van Post en vlak voor tijd op een schot van Wuister waardoor Kethel-Spaland zijn slotoffensief niet beloond zag.
Trainer Toon Wolters: ” in de eerste helft hadden we de volledige controle en vergeten we ons meer te belonen. In de tweede helft kregen we het moeilijker omdat zij meer naar voren gingen voetballen. We wisten dat we daardoor meer ruimte voorwaarts zouden krijgen en daar hebben we goed van geprofiteerd. De overwinning was in mijn ogen verdiend. ”

Trainer Peter van Buren:” Bij ons leverden een aantal middenvelders teveel de bal in. Kijk van HBSS kan je verliezen, zeker als je te weinig spirit toont. Een verdiende overwinning voor hun ”

Foto: Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl