HBSS wint sleutelduel van Quick Steps

HBSS leverde vandaag als team een geweldige prestatie door in het rechtstreekse degradatieduel met Quick Steps verdiend met 0-1 te winnen.
De hele wedstrijd was het voor beide ploegen lastig voetballen in de warmte en op het droge hobbelige veld. Vooral HBSS was hierbij in het nadeel omdat de Hagenezen met vier verdedigers en een blok van twee ervoor over grote fysiek sterke spelers beschikten en er ook voortdurend een fysieke  strijd van wilden maken tegen het meer voetballende HBSS.
Toch kreeg de brigade van trainer Toon Wolters al in de eerste helft de beste mogelijkheden.
Linksbuiten Rachid Bouali schoot op de voeten van de keeper waarna Naigy Klepke de rebound over schoot. Via een combinatie met het hoofd tussen Junior Albertus  en dezelfde Naigy Klepke kwam de bal bij Ruchen Pieternella die te gehaast en wild over schoot. Vlak voor rust werd een vrije trap van Zakaria Amrani fraai binnen geschoten door Rachid Bouali die niet buitenspel stond. Maar op initiatief van de grensrechter die vlagde voor andere spelers werd het doelpunt ten onrechte  afgekeurd. Na een uiterste redding van de keeper op een schot van afstand van Zakaria Amrani gingen de ploegen de kleedkamer in.
Na de rust had HBSS  weer het betere van het spel. Tot echt grote kansen leidde dat niet.  De eerste mogelijkheid was zelfs voor de thuisploeg toen rond de 65ste minuut een bal over keeper Erik Pieters  heen naast gelobt werd. Vanaf dat moment gingen de Schiedammers nog voller voor de winst. De bal kwam via Junior Albertus op rechts bij Naigy Klepke. Waar iedereen een voorzet voor het doel verwachtte legde hij de bal echter prima richting de zestienmeter lijn terug op Zakaria Amrani. Met een geplaatst schot viel de bal via de binnenkant paal binnen (0-1).
De thuisploeg probeerde daarna met nog meer fysiek spel en lange ballen van achteruit de gelijkmaker te forceren. Maar buiten drie gele kaarten en een naast geschoten kans leverde dat niets op. Moegestreden en blij zochten de Oranjehemden na het laatste fluitsignaal de kleedkamer op. Trainer Toon Wolters was tevreden. na de wedstrijd:” Op een moeilijk bespeelbaar veld hebben we verdiend gewonnen.”
De stand:
 

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl