HBSS zeer overtuigend langs Meeuwenplaat

Vanmiddag kwam Meeuwenplaat op bezoek in Schiedam. De ploeg uit Hoogvliet heeft uitstekende spelers waarmee ze te laag op de ranglijst staan.

De ploeg van trainer Toon Wolters begon met enkele mutaties aan de aftrap. De eerste twintig minuten had Meeuwenplaat dan ook een overwicht. Langzaam kwam HBSS beter in de wedstrijd. Joel Meijnckens had de 1-0 op zijn schoenen maar zijn schot na een individuele actie werd door de keeper Morsink van de tegenpartij gekeerd met zijn voeten. De volgende tegenvaller voor de Schiedammers was het uitvallen van aanvoerder Berkan Bayraktar met een kuitblessure. Vlak voor de rust werd een afstandsschot van Naigy Klepke corner getikt door Morsink Uit de door dezelfde Klepke genomen corner schoot Leroy van Bueren de bal na een aanname op zijn borst halfvolley binnen. Meeuwenplaat was van slag want in de 45ste minuut kon Dikkie Bontes de 2-0 binnen schieten na een sterke individuele actie van de ingevallen Kevin Santos.

In de 52ste minuut wist keeper Steven Lugtmeijer eerst nog prima te redden op een schot in de korte hoek maar daarna scoorde Meeuwenplaat uit een corner toch de 2-1.Een kwartier na rust werd een lange bal van Van Bueren slecht verwerkt door de Hoogvlietse verdediging waarna Meijnckens op volle snelheid de 3-1 maakte.

Vijf minuten later moest Lugtmeijer een verkeerd geraakte bal van een verdediger uit zijn doel ranselen. De ruimtes op het veld werden groter en Meeuwenplaat gaf zich nog niet gewonnen. Het spel golfde op en neer. Batouan Saglam zag een met links effectvol geschoten bal op de lat belanden. De terugstuiterende bal was een prooi voor Morsink maar werd daarbij ongelukkig in zijn rug gelopen door Bontes waarna Morsink de strijd moest staken. Hij werd vervangen door veldspeler Gouw. Diezelfde Gouw was tien minuten voor tijd kansloos op een vrije trap van Naigy Klepke, 4-1.

Trainer Toon Wolters was na afloop een tevreden man. Na de ontgoocheling van vorige week behaalde zijn ploeg tegen een goede tegenstander met strijd de overwinning binnen.

Foto: Chris Verwiel


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl