HC Schiedam Heren 1 blijft in de race voor play-offs

 

Schiedam – Na de deceptie van vorige week waarin het team van HC Schiedam van de 2e naar de 4e plaats duikelde, was het dit weekend weer ongemeen spannend in de 1e klasse B. De nummers 2 (Roomburg), 3 (Etten-Leur) en 4 (HC Schiedam) maken nog steeds kans op het play-off ticket voor de Overgangsklasse. Vandaag stond laagvlieger Barendrecht op het programma. Nu zijn laagvliegers niet altijd de makkelijkste tegenstanders voor Schiedam en de heren hadden daarom ook daarvoor iets recht te zetten, omdat de uit-wedstrijd in de eerste competitiehelft namelijk met 1-0 verloren ging.
Nog steeds zonder de geblesseerden Simpere-de Madai en Buisman kwam Schiedam voortvarend uit de startblokken en scoorde Jan Mentink met een prachtige tip-in en Max Doeven uit de eerste toegekende strafcorner.
De puzzelstukjes begonnen al snel in elkaar te vallen. Na een wat zwakkere tussenfase, waarin de tegenstander drie strafcorners kreeg, die vakkundig door Schiedam eruit werden gelopen, nam de thuisploeg het heft weer in handen. Na de thee werd dat voornemen ook weer vlot in daden omgezet. Schiedam liet duidelijk merken dat het wil vechten voor het play-off ticket. Met een prachtige schuiver van Neville Tegelaar en een dito doelpunt van Pepijn van Rooij was het slotstuk voor Alexander den Haan (strafcorner). Eindstand 5-0.
Helaas kon kampioen Berkel geen vuist maken tegen Roomburg, maar Etten-Leur daarentegen morste punten, waardoor HC Schiedam Heren 1 weer een plaatsje op de ranglijst klimt. Het verschil bedraagt slechts 2 punten.

Volgende week staat de kraker tegen Roomburg op het programma. De heren spelen dan wederom in eigen huis (14:45 uur). Er is nog niets beslist. Alle support is welkom.

Foto: Tanja Margan

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com