HC Schiedam Heren 1 deelt de punten

Schiedam – Nadat vorige week een zuur verlies geleden werd tegen laagvlieger Groen-Geel, traden de heren van HC Schiedam vandaag aan tegen een andere laagvlieger, t.w. Rijswijk. In de eerste competitiehelft werd in een uitermate matig potje van dit team verloren, dus hadden de mannen ets recht te zetten. Zonder Diederik de Simpere de Madai, die vorige week naar geblesseerd raakte, leek het team met een gelijkspel de rust in te gaan. Een dubieuze strafcorner werd door Rijswijk echter verzilverd en rustte men met een 2-1 achterstand.
Nu is het team op eigen veld niet snel van hun stuk te krijgen en direct na start van de 2e helft werd terecht de 2-2 gescoord. Schiedam voerde de druk op en kreeg legio kansen, die echter net naast of over gingen. Geheel tegen de verhouding in scoorde de tegenstander met een frommelgoal de 2-3. In een rommelige fase kon Schiedam het hoofd koel houden en liet de 3-3 en zelfs 4-3 aantekenen, echter werd dit laatste doelpunt afgekeurd. Eindstand 3-3. Alle doelpunten werden door Max Doeven gescoord. Nog steeds is de 2e plek in handen van de promovendus, echter ziet het nr. 3 nu naderen tot 2 punten. Volgend week speelt het team tegen Warande in Oosterhout.

‘We kwamen snel op voorspong, dat was echt ideaal, opende coach Bart Jan van Collenburg. ‘Zij moeten dan komen, dus dan doe je het goed. Helaas speelden we na die 1-0 minder secuur, press was minder gedisciplineerd en we dachten dat het met iets minder wel zouden redden. Misschien wilden we wel te graag. Hier maakte Rijswijk goed gebruik van. Na de rust hebben we het iets anders aangepakt ook qua energie. We maken ook direct de 2-2. Daarna krijgen we nog een klungelige goal tegen, wat op dat moment niet verdiend was. Toch komen we wederom terug en krijgen we zelfs nog kansen op de overwinning. Toch staan we er nog steeds goed voor als promovendus. Vergeet niet dat we in onze selectie maar twee jongens die op dit niveau gespeeld hebben. We gaan die tweede plaats echt met hand en tand verdedigen. We moeten alleen zorgen dat ons baltempo hoger wordt en het combinatiespel beter krijgen over een langere periode’.

Foto: Tanja Margan

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com