Vierde nederlaag op rij voor dames HC Schiedam

Wageningen – De dames van Schiedam hebben vanmiddag in Wageningen met 4-2 verloren. De dames die de competitie nog uitmuntend begonnen, zakken hiermee naar de negende plaats op de ranglijst.

Schiedam keek vanmiddag al vroeg tegen een achterstand aan. Vlak na die openingstreffer scoorde Marije Kloppenburg de 1-1. Toch wist de thuisploeg voor rust uit te lopen naar 3-1. In de tweede helft was Schiedam duidelijk de betere ploeg, echter verzuimde het te scoren. Na de 4-1 van Wageningen wist alleen Myrna Tanis vanuit een strafbal nog te scoren.

Coach Karlijn Petri blijft nuchter ondanks de situatie. ‘We hebben een vliegende start gemaakt bij aanvang van de competitie, dat hadden we nooit van te voren gedacht. Nu zitten we inderdaad in een wat mindere fase en krijgen we makkelijk doelpunten tegen. Het zit dus even niet mee. Ook vandaag hebben we een groot gedeelte van de wedstrijd overheerst, alleen vergeten we de aansluiting te maken. Het gat naar beneden is inderdaad kleiner geworden, maar er is niets aan de hand. Die goede start van de competitie is misschien wel een nadeel geweest. Want als het goed gaat is er geen behoefte vanuit het team om je te ontwikkelen. Nu het wat minder gaat moeten we wel schakelen naar de leermodus’ sprak de coach die ervan overtuigd is dat de dames in de Overgangsklasse blijven.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com