HC Schiedam Heren 1 wint met overtuiging van Zoetermeer Heren 1

Zoetermeer – De heren van HC Schiedam reisden vandaag af naar Zoetermeer. In de 1e competitiehelft wonnen de Schiedammers enigszins onverwacht, maar met overtuiging van deze solide 1e klasser, Zoetermeer heeft er geen geheim in de hockeymedia van gemaakt, om voor de 1e plaats te gaan. HC Schiedam, dat vorige week op eigen veld wist te winnen en daarmee een gedeelde 2e plaats met ditzelfde Zoetermeer wist te veroveren, was tot op het bot gemotiveerd om ook nu weer de winst mee naar huis te nemen.
De winst van vorige week was zoet, een overwinning tegen Zoetermeer zou zoeter zijn. Dat de Schiedamse heren hier wel zin in hadden en lieten ze de tegenstander duidelijk merken en gaf hen volledig het nakijken. Met twee mooie goals van Jan Mentink en eentje van Jeroen Ingelse werd er met 1-3 gewonnen door Schiedam. Het kersje op de taart is dat het team nu alleen de 2e plek in de competitie inneemt, nadat ze deze vorige week nog deelden met de tegenstander van vandaag. Een prima resultaat voor de promovendus.

Coach Bart Jan van Collenburg is zeer trots op zijn ploeg. ‘Na de winterstop hebben we gewonnen van de nummer 5 en nummer 2 en staan nu zelf op de tweede plaats. We begonnen heel goed vandaag en zagen voordat we op voorsprong kwamen al een doelpunt afgekeurd worden. Zij stonden wel al heel het seizoen op de 2e plaats maar verloren afgelopen wedstrijden. De druk lag dus wel bij hun. Wij hebben vandaag gezorgd dat dat zij niet in spel kwamen door de lange bal te spelen. Dit heb en heel erg goed gedaan. Na 1-0 konden we lekker hockeyen en gingen zij steeds meer tegen zichzelf spelen en oogden ze onrustig. Daar hadden we voor rust wij wel wat moeite ermee, maar na de rust pakken we dat goed op,. Ik blijf het per wedstrijd bekijken ook al staan we nu tweede. Het doel voorafgaand dit seizoen was 25 punten halen als promovendus. Dat aantal hebben we nu dus al gehaald. mooi als vierde of vijfde. Nu 2e plaats proberen vast te houden Moeten niets. Kunnen mee op dit niveau hoger. Week in week uit. Doel was 25 punten halen nu al bereikt. Ik ben dus onwijs trots. Deze ploeg speelt erg gedisciplineerd en werkt keihard’, sloot Van Collenburg af.

Komend weekend spelen de heren tweemaal. Eerst zal het as vrijdag in de beker Berkel-Rodenrijs ontvangen. Twee dagen later speelt het wederom thuis wanneer Forescate naar Schiedam komt.

Foto: Tanja Margan

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com