Helle Thomsen stopt als bondscoach van het Nederlands Damesteam

Helle Thomsen stopt als bondscoach van het Nederlands Damesteam. In gezamenlijk overleg is besloten om het contract niet te verlengen. De Deense coach stopt na drie succesvolle toernooien. Onder haar leiding wonnen de Oranjedames twee keer brons (WK2017 en EK2018) en één keer zilver (EK2016) en groeide het team van een top tien ranking uit tot een vaste waarde in de top drie van de wereld.

“We bedanken Helle voor al haar werk, het bereiken van de top en het winnen van prachtige medailles. We wensen haar veel succes met haar nieuwe plannen in de toekomst”, zegt technisch directeur Paul van Gestel namens het NHV.

De reden dat er gezamenlijk is besloten om de samenwerking niet te verlengen: “De ambities van Helle, die wij ook nastreven, overstijgen de mogelijkheden van het NHV”, legt van Gestel uit.

“Eigenlijk is het omdat ik te ambitieus en doelgericht ben. Ik wil optimaliseren op alle fronten om grotere doelen te kunnen halen voor het team”, legt Helle Thomsen uit.

Thomsen kijkt met trots terug op haar tijd bij het Nederlands team. “Ik ben erg verheugd geweest met mijn baan en trots op wat we samen hebben bereikt. Het is een eer wanneer andere mensen uit de handbalwereld zeggen dat ik er samen met het NHV voor heb gezorgd dat het team nu bij de top drie van de wereld hoort. Dat is een fijn gevoel.”

Bron: NHV
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl