Salari, geboren en getogen in Schiedam, wordt in maart 63 jaar en staat al decennia lang in de dug-out en enkele keren per week in weer en wind op het trainingsveld. Daarnaast is hij als zelfstandig steigerbouwer elke dag in de bouwwereld met zware arbeid bezig. Dat gaat niet in je koude kleren zitten, al is Salari geen klager. Tussen de bedrijven door liet hij in zijn VDL-periode ook nog even een nieuwe knie plaatsen en was hij na een ingrijpende operatie weer heel snel op het veld terug.
,,Ik moet gaan nadenken of ik straks nog verder wil. Voetbal is mijn grootste hobby en het is geweldig om met zo’n spelersgroep bezig te zijn. Maar ik heb het nu wel heel veel jaren gedaan. Ik ben altijd lang bij clubs gebleven en heb nu ook bij VDL straks vijf seizoenen erop zitten. Dan is het ook weer mooi geweest en door het vroeg aan te geven geef ik de club de ruimte om een opvolger te vinden’’, zegt de oud-prof.

Ja, VDL heeft toevallig dit seizoen een moeizame start, maar dat staat los van zijn besluit om de groep en het bestuur zo begin november mede te delen dat hij niet een zesde seizoen aan zijn verblijf wil plakken. ,,VDL heeft wel eens vaker een moeilijke start gekend en dat trokken we ook weer recht. Dit is gewoon een club met hele fijne mensen en ik prijs me gelukkig dat ik met een fijne en heel loyale staf al die tijd heb mogen werken. En met deze mannen gaan we dit seizoen nog fijn door.’’

Verjonging

De Maassluise club heeft in de selectie een flinke verjonging moeten doorvoeren omdat een aantal sterkhouders en ervaren spelers op een leeftijd is gekomen dat ze een punt moesten zetten achter voetballen in een eerste elftal. Het kost vanzelfsprekend tijd om de jeugd – de 17-jarige Senna Penning scoorde afgelopen zaterdag als basisspeler al na 1 minuut in de derby tegen Kethel Spaland – ervaring op te laten doen. Sommigen vinden snel hun draai, anderen hebben nog even tijd nodig.

VDL-voorzitter Ilja Groen vindt het vroege besluit van Salari jammer, maar hij rekent op de sterke mentaliteit van zowel de coach als de spelersgroep en zag dat zaterdag al terug bij zijn blauw-witten tegen de mannen uit Kethel.

Foto: Mischa Keemink
Door: Marcel van der Kraan

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl