Henk Salari en Dennis de Vette verlengen bij VDL Maassluis

De een is sinds vorig jaar zomer hoofdtrainer van ons vlaggenschip, de ander is al bijna een decennium coach van het tweede elftal. Samen hebben ze dus de hele selectie onder hun hoede.

Dat doen Henk Salari en Dennis de Vette met kunde en visie. Een Schiedammer en een Vlaardinger, allebei neergestreken in Maassluis. Meer Waterweg-gebonden kan je de samenwerking niet vinden. En VDL is er trots op. Dat zijn de spelers, de TC, bestuur en supporters. Op beide trainers, die ieder hun eigen kwaliteiten bezitten maar een ding gemeen hebben. Ze ademen voetbal en voelen zich thuis bij de blauw-witte club.

Wat stelt VDL daar dan tegenover?

Als vereniging proberen wij de best mogelijke faciliteiten aan te dragen. Een schitterende trainings- en wedstrijdaccommodatie. Een complex met prachtige velden die goed worden onderhouden, fraaie kleedkamers, medische ruimte. En daar bovenop zorgen onze vrijwilligers voor een voortreffelijke, aanvullende staf.

Van keeperstrainer tot teammanager, van elftalleider tot verzorger of grensrechter. Allemaal vinden die het op hun beurt weer fijn om met twee zulke trainers te werken. Dat was voor de Technische Commissie, naast de reeds positieve feedback van de spelersraad, een reden om met plezier de contracten van Salari en De Vette te verlengen.

Wat verwacht VDL?

De TC en het bestuur hebben geen eisen gesteld. We zijn ambitieus, maar vinden het belangrijkste dat er een voortreffelijk sportief klimaat heerst in onze selectie. Want die selectie is het voorbeeld voor de rest van de vereniging, die tegenwoordig zo’n 35 elftallen groot is.

De selectie betaalt bij een club als VDL de eigen contributie. Ze doen zelfs een bijdrage aan het verder door de vereniging én Hans Luttikhuis gefaciliteerde trainingskamp in de winter. Dat was begin januari weer een feest en een een traditioneel mooi moment om de (feest-)neuzen weer allemaal de goede kant op te zetten.

Ja, dat woordgrapje van feestneuzen mag best even worden gemaakt. Natuurlijk is zo’n trainingskamp er ook om even te ontspannen. Maar dan alleen in de avonduren. Overdag werd er, zo moesten de spelers ervaren, onder leiding van Salari en De Vette, dit jaar keihard worden getraind. Nog een dag langer dan normaal ook.

Het zijn die momenten waarop Salari duidelijk maakt dat ook bij VDL de bakens wel een beetje mogen worden verschoven naar een harder en professioneler trainingsklimaat. Tegelijkertijd weet de coach dat deze groep spelers een goed hart en een uitstekende inzet heeft.

Bron: VDL Maassluis
Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl