Henk Salari en VDL Maassluis verlengen succesvolle samenwerking

Met trots maakt het bestuur samen met de technische commissie van VDL bekend dat in deze voor alle amateurverenigingen moeilijke tijden onze hoofdtrainer Henk Salari heeft aangekondigd dat hij ook komend seizoen trainer/coach van VDL wil zijn.

Tegelijk met onze Schiedamse oefenmeester, zoals velen weten voormalig betaald voetballer uit de mooie SVV-periode, heeft de complete staf van VDL aangegeven door te gaan. Dat betekent dat ook Dennis de Vette als trainer van de VDL-selectie, verzorger en masseur Henny Brinkman, teammanager Martin Pleijsier, grensrechter Peter Quak en de immer ondersteunende leider Jan Bekker, het seizoen 2021-2022 achter ons vlaggenschip van VDL zullen staan.

Het is vanzelfsprekend sportief gezien voor het totale amateurvoetbal een van de zwartste jaren in de historie. Alleen de oorlogsjaren tussen 1940 en 1945 waren dramatischer. Verder is het voor elke amateurvereniging in Nederland tijdens de coronapandemie bikkelen om overeind te blijven.

De kantine-inkomsten zijn volledig verdampt en elke vereniging kan alleen overeind blijven dankzij de steun van de leden en de sponsors. Het is geweldig dat onze hoofdtrainer Salari in het afgelopen jaar heeft meegedacht met de vereniging en een bepaalde periode heeft afgezien van uitbetaling van zijn salaris.

Het tekent de mens achter de trainer. Het zegt ook iets over het gevoel dat deze oud-prof na een aantal seizoenen bij VDL kennelijk heeft ontwikkeld voor iedereen die achter onze fraaie vereniging staat. Henk voelt zich één met geweldige vrijwilligers. En andersom voelen de mensen in de selectie, de vrijwilligers en iedereen zich weer één met hem.

De contractverlenging die nu tot stand is gekomen is vanzelfsprekend gebaseerd op de verwachting dat we na de zomer weer als vanouds competitievoetbal hebben, dat we weer massaal kunnen sporten en voetballen.

Het is fijn om juist in deze fase positief verenigingsnieuws te kunnen brengen. We hebben allemaal een sprankje hoop nodig richting de toekomst. We wachten allemaal weer op betere tijden. Het is fijn dat een trainer als Henk Salari dan duidelijk laat blijken dat hij midden in het verenigingsleven staat en niet zomaar naar een volgend project gaat.

Want in alle eerlijkheid, er was in ruime mate belangstelling voor onze coach. Hij had de mogelijkheid deze winter een keuze te maken uit andere mogelijkheden die zich voordeden, maar Salari heeft het te goed naar zijn zin.

Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl