Hermes DVS in knotsgek duel langs Zestienhoven

Schiedam – Op Harga stond vandaag een wedstrijd op het programma tussen twee middenmoters. Zestienhoven stond één plaats hoger op de ranglijst dan de gastheren. Hermes was van plan de mooie ongeslagen reeks een vervolg te geven. Het werd een zeer vermakelijke wedstrijd waarin niet altijd goed gevoetbald werd, maar wel met passie gestreden werd om iedere bal. Beide ploegen hadden de gehele wedstrijd last van harde wind en slagregens waardoor nauwkeurig voetballen niet makkelijk was.
Hermes zakte in en liet Zestienhoven komen. Na een kwartiertje kwamen de gasten, niet onverdiend, op voorsprong. Vlak daarna maakte Koen Pijpers uit een messcherpe counter de gelijkmaker, 1-1. Na 25 minuten kreeg Hermes de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Een vrije trap op enkele meters van de goal, in verband met een terugspeelbal op de keeper, werd niet verzilverd. Het spel golfde heen en weer en met een gelijke stand zocht na 45 minuten iedereen de warmte op van de kleedkamer.
In de 2e helft ontspon zich een knotsgekke wedstrijd. Hermes speelde met wind tegen. Hierdoor konden de Rotterdammers behoorlijk druk zetten, maar het gaf ook uitgelezen mogelijkheden voor het team van René Noort om er pijlsnel uit te komen. Binnen een kwartier kwamen de blauwhemden op een comfortabele voorsprong. Eerst was het wederom Koen Pijpers die het net vond en daarna maakte Kai Broer na een mooie combinatie in de zestien, de 3-1. De Rotterdammers zetten nogmaals aan en dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer, 3-2. Zestienhoven speelden alles of niets en de Schiedammers kwamen nauwelijks meer onder de druk vandaan. Een kwartier voor tijd werd een corner goed ingekopt en de 3-3 stand op het scorebord gezet. De bezoekers konden de overwinning al ruiken en scoorden bijna met een schitterende vrije trap de 3-4. De bal ketste echter binnenkant paal uit de goal. Tot ongeloof van de Rotterdammers viel de goal aan de andere kant. Met een prachtige actie bediende Marius Lansbergen de vrij staande Koen Pijpers die met zijn derde goal Hermes op een 4-3 voorsprong zette. Diezelfde Lansbergen maakte aan alle onzekerheid een einde door in de laatste minuut ook nog de 5-3 te maken.
Ondanks het herfstweer hebben de kijkers een hartverwarmende wedstrijd mogen aanschouwen.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl