Hermes DVS Rugby schot in de roos

Schiedam – Hermes DVS heeft met het opzetten van een rugby-tak goud in handen. Het avontuur dat oud rugbyer Jeroen Krabbedam drie jaar geleden begon met een aantal inlooptrainingen is inmiddels uitgegroeid tot een florerende jeugdafdeling. Nu er op het vernieuwde Hermes DVS  terrein een volwaardig rugbyveld is aangelegd lijkt succes voor de toekomst een vanzelfsprekendheid.

Jeroen, hoe groot is de groei geweest ten opzichte van de start?

“Drie jaar geleden zijn we begonnen met TRY RUGBY – inlooptrainingen – op zondag ochtend via een oproep op Facebook.  Na een half jaar begonnen we met twee hele teams en een aantal wat oudere kinderen. Inmiddels zijn we in leden aantal meer dan verdubbeld en hebben we 5 teams van under 8 tot en met under 16.

Wat betekent het nieuwe complex voor jullie als rugbytak.

“Op het oude complex hebben we een aantal verschillende velden gehad, van een veld dat eerst van SVDPW was, via het crickethoofdveld, naar het voormalige Hargasport veld.  Nu op het prachtige nieuwe Hermes-DVS complex hebben we een geweldig rugbyveld, met hele goede drainage en top verlichting.  Ook is het veld van de officiële afmeting dus kunnen we in de toekomst ook seniorenwedstrijden organiseren. Verder natuurlijk het geweldige clubhuis met mooie faciliteiten.”

Het Schiedamse talent is ook de bond niet ontgaan.

“Nee inmiddels mogen drie van onze jongens de stap maken naar bondstrainingen.
De Rugbybond biedt talenten, die worden gescout op de Regionale Development Dagen, de kans om zich verder te ontwikkelen.  In het huidige Nederlands team is een groot aantal spelers opgenomen die een Academy achtergrond hebben.  Misschien dat voor de blauw-witte talenten deze droom ooit uitkomt.”


Is er ambitie om ook met senioren aan de slag te gaan?

“Zeker, volgens ons beleidsplan is dat na 5 jaar aan de orde, tenzij natuurlijk zich een geheel team aanmeldt. Het mooiste zou natuurlijk zijn dat we uiteindelijk de jeugd kunnen laten doorstromen naar de senioren en zo een constante aanvoer hebben.

Zaak is dan wel om deze grote nieuwe aanwas goed te begeleiden en te coachen. Daarom zoeken we in Schiedam en omgeving enthousiaste senior spelers en oud – rugbyers die ons willen helpen de club verder uit te bouwen. Alle randvoorwaarden zijn aanwezig om er een geweldig succes van te maken.”

Foto: Hans de Ruiter


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl