Hermes DVS verslaat Excelsior’20 in tweede helft

De onvervalste derby tussen Excelsior’20 en Hermes DVS eindigde met 1-4 in het voordeel van de gasten. Bij de rust koesterden de gastheren nog een 1-0 voorsprong, die echter in het laatste half uur werd omgebogen in een harde 1-4.
Een stadsduel zonder publiek bleek zoals verwacht een flauwe en saaie toestand. Voor Hermes-coach Gokhan Cayir betekent de steun van zijn familie langs de kant erg veel. Hij moest het net als alle spelers en begeleiders geheel zelf uitzoeken.
De lichtblauwhemden beschikken over een betere ploeg dan de nieuwe elf van Excelsior’20. De kansen waren dan ook voor de gasten, meerdere zelfs. De eerste beste kans voor de zwartwitten, in de 36e minuut, was meteen raak. De voorzet van Jeffrey Rorijs werd bij de tweede paal verlengd door Mike Mookhoek, 1-0.
Ongebroken begon Hermes aan het tweede bedrijf. In de rust overtuigde iedereen zich van de winstkansen. Het goede veldspel mocht soms wat minders als het doel maar vaker werd gezocht. Na een uur spelen schoot Marvin Vogels uit een vrije trap de 1-1 binnen. Een kwartier later lag de 1-2 in het netje na een fraaie kopbal van Brian Plooij. Excelsior’20 kwam er niet meer aan te pas, mede door het uitvallen van spelers.
De onvermoeibare Marius Lansbergen legde de 1-3 en 1-4 in het vijandelijke doel. ,,,Iedereen bleef erin geloven,” aldus Gokhan Cayir, ,,en dat betaalde zich uit. Zo zonder toeschouwers spelen is niet leuk, maar de drie punten na afloop natuurlijk wel.”

Door: Ton de Leede
Foto: Chris Verwiel


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl