Schiedam – Hermes DVS heeft wederom niet het zoet van de overwinning kunnen proeven. Op Sportpark Harga verloor de ploeg van oefenmeester Rene Noort met 1-4.
De 1e helft was een gelijkopgaande wedstrijd. De thuisploeg kreeg weer meerdere kansen, maar wist zoals vaker dit seizoen, het net maar moeilijk te vinden. De intensiteit en daadkracht ontbrak te vaak. Toch kwamen de mannen van René Noort na 25 minuten op voorsprong. Een splijtende voorzet vanaf links door Arse Calame werd koelbloedig binnengeschoten door Mari Lansbergen, 1-0. De bezoekers zetten een tandje bij en kwamen op gelijke hoogte. Bram Pijpers kopte de bal ongelukkig achter zijn eigen goalie, 1-1. Dat was ook de ruststand.

Na de rust een heel ander spelbeeld. Bij één van de teams zat wellicht wat in de thee, want de Rotterdammers waren de gehele 2e helft heer en meester. De blauwhemden kwamen er niet meer aan te pas. Na 90 minuten stond er een terecht 1-4 op het scorebord. Hermes blijft vooralsnog een zoekende ploeg. Volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen VOB. Wellicht vindt Hermes dan het begin van een oplossing!