Hockey: HC Schiedam wint Waterwegderby van Pollux

Paardrennen. De plek waar het woord ‘Derby’ (uitspraak als: derbi / durbi) ontstaan is.
Gisteren werd er op HC Schiedam niet mét paarden, maar soms wel als paarden gerend.
Het was namelijk weer derby-tijd, Schiedam H1 vs Pollux H1. En dat betekent: Rennen, overtredingen, fouten en heel veel brullen.
Paarden kunnen ook brullen. Dit doet een paard regelmatig wanneer het verwikkeld is in een gevecht.
Normaliter brult een paard niet langer dan 2,3 seconden. Dit getal mag u tijdens een derby vermenigvuldigen met 1800, en dan is de uitkomst; 70 minuten lang brullen.

Nou goed, de twee jockeys in het geel bliezen op hun fluit, en de laatste derby van dit seizoen was begonnen.
70 minuten lang vechten voor evenveel punten als je normaal krijgt bij een overwinning, maar nu terwijl je de tegenstander boos aankijkt. Beide teams schoten niet bepaald uit de startblokken. Het spel bevond zich in het eerste kwart voornamelijk tussen beide 23-meter lijnen. Het publiek was tot dusverre de grote verliezer.

In het tweede kwart kwam er meer schwung in het spel. Schiedam trok de teugels iets aan en hierdoor begonnen de heren uit de Polder ballen in te leveren. En zoals u weet; je moet nooit een gegeven paard in de bek kijken.
Gijs Jan Groeneveld deed dat niet, en openende de score met een fraaie backhand slag. 1-0.

Beide teams gingen aan de spreekwoordelijke thee, en kwamen na twaalf minuten weer fris uit de kleedkamer.
De tweede helft stond meer in het teken van kaarten. Helaas niet Pasjansen of Toepen, maar tijdstraf kaarten. Beide ploegen moesten er een aantal keer aan geloven. Alle drie de kleuren kaarten zijn langsgekomen, maar helaas droeg dit ook niet bij aan het spel van beide teams.

Pas in de laatste 17,5 minuut kwam de derby tot leven. Met een minimale achterstand begonnen de heren van Pollux druk te zetten. Dit mondde uit in een aantal doelkansen maar deze werden niet verzilverd.
En als er één man is die weet hoe je een paardenrace wint, dan is het Alvaro Badrinas. Overgekomen van Real Club de Polo (dé plek voor paardenraces in Barcelona) besliste hij de wedstrijd, door in de laatste paar minuten de 2-0 binnen te schieten.

Als afsluiter had HC Schiedam een Thé Dansant georganiseerd.
Hier werd de bijpassende plaat van André van Duin gedraaid: Er staat een paard in de gang.
Is dat toeval? Cruijff zou zeggen; “Toeval is logisch.”

Door: Martijn van der Linden
Foto: Tanja Morgan


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl