Hockeyers HCS wederom gelijk tegen DSHC

Twee keer in 1 weekend dezelfde tegenstander treffen en twee keer een 1-1 remise spelen, gebeurt niet vaak. De heren van HC Schiedam speelden afgelopen vrijdag in de 1/8e finale van het bekertoernooi tegen DSHC uit Delft. Nadat Schiedam in de laatste seconde de 1-1 binnengeschoten had, bepaalden de shoot-outs de winnaar. Drie gestopte shoot-outs waren echter niet voldoende om 2 missers aan Schiedamse zijde te keren en zo eindigde het bekeravontuur voor het team. Eindstand: 4-3
Voor de competitie troffen beide ploegen elkaar ook deze zondag weer in Delft. En ook hier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De Schiedammers openden wel de score, maar de arbiter had net te vroeg gefloten voor een overtreding, terwijl voordeel geven hier de goal wel had kunnen laten tellen. Helaas was dat pech voor het team. Zonder al te veel overwicht van de Delftenaren lag het geluk aan het einde van het 1e kwart toch aan hun zijde en scoorden zij met een hard schot de 1-0 binnen. Op slag van rust in het 2e kwart kregen de Schiedammers uit een uitspeelcorner. Een goed oplettende Martijn v.d. Linden scoorde uit een rebound de verdiende gelijkmaker binnen.

Na rust was Schiedam in het 3e kwart tegen zichzelf aan het vechten. Dit leverde veel strafcorners voor DSHC op. Echter vonden zij telkens weer de solide keepende Schiedamse goalie op hun weg. In het 4e kwart waren er kansen over en weer, waarbij een niet gekregen strafcorner bij een overduidelijke shoot van DSHC voor frustratie aan Schiedamse kant zorgde. Schiedam bleef aandringen, maar moest wederom met een remise huiswaarts keren. Eindstand: 1-1 Volgende week speelt Schiedam H1 thuis tegen Hudito.

Foto: Tanja Morgan


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl