Hockeysters Pollux trappen competitie af met knappe zege

De 1e competitiewedstrijd was uit bij Dordrecht. Moeilijk in te schatten hoe sterk deze tegenstander is. Vorig seizoen eindigde Pollux op de 4e plaats en Dordrecht in de middenmoot. Pollux nam afscheid van 3 ervaren speelsters en zag in de voorbereiding 2 speelsters met forse blessures uitvallen. Hierdoor stond een zeer jong team binnen de lijnen. De nieuwe terug gekeerde coach Mark Langemeijer moest noodgedwongen de net van vakantie teruggekeerde Jet Wisbrun ook gelijk oproepen.

De wedstrijd begon met een overwicht voor Pollux, maar de mogelijkheden konden niet in doelpunten worden omgezet. Dordrecht ging een stuk beter met de eerste kans om en schoot prachtig binnen. Blijkbaar raakten de Vlaardingsen niet van slag, want enkele minuten later scoorde Puck Brouwer met een listige schuiver de 1-1. Daarna was het Pollux dat meerdere kansen kreeg om op voorsprong te komen, maar het bleef gelijk tot de rust.

Vlak na rust was het wel raak. De 1e strafcorner van de wedstrijd was een goede variatie die 1e jaars seniore Mila Beuman prima binnen tikte. Pollux speelde goede en creëerde veel, maar doelpunten bleven uit. Sterker nog, slecht verdedigen bracht bijna de gelijkmaker op het niet werkende scorebord.

De 3e strafcorner van Pollux bracht de beslissing. Aanvoerder Roos Cats pushte direct hard binnen. En vijf minuten voor tijd werd ook de 4e corner door Roos Cats benut. Een goed spelend Pollux behaalde daarmee een verdiende overwinning.  Ook leuk om te vermeldend at de wedstrijd uitstekend werd gefloten.

Volgende week komt Roomburg op bezoek. Deze ploeg versloeg titelkandidaat IJssel met 1-0. Dan zal ongetwijfeld meer duidelijk worden over de krachtsverhoudingen.

Foto: Misha Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl