Honkbal: Curaçao Neptunus wint van taai Kinheim

Rotterdam – Curaçao Neptunus heeft het in de afgelopen serie van drie wedstrijden tegen Kinheim niet makkelijk gehad. Er werd weliswaar tweemaal gewonnen, maar in de eerste wedstrijd vond er toch een puntendeling plaats met de ploeg uit Haarlem.

In het Neptunus Familiestadion werd op donderdagavond 21 april gelijkgespeeld tegen de runner-up van de Holland Series van 2015. Na tien innings was de eindstand 9-9, omdat na 22.30 uur vanwege de curfew-regel niet verder kon worden gespeeld. De Haarlemmers kwamen in de tie-break nog op voorsprong toen drie man over de thuisplaat kwamen (6-9) maar in de gelijkmakende slagbeurt evenaarde Neptunus dit resultaat: Rien Vernooij, Christian Diaz en Steven Wharwood zorgden voor de drie runs.

Op zaterdag 23 april stond de tweede thuiswedstrijd van de serie op het programma: Het team van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen was met 6-3 te sterk voor Kinheim. Bij aanvang van de negende inning stond Curaçao Neptunus met 6-0 voor. Toch bracht de gasten uit Haarlem de spanning weer terug door snel achter elkaar drie keer te scoren, maar uiteindelijke kwam voor hen het slotoffensief te laat.

De wedstrijd van zondag 24 april stond vooraf in het teken van de elementen. Voorafgaand aan de wedstrijd in het Pim Mulier stadion werd zelfs nog getwijfeld of deze wel doorgang zou kunnen vinden. Toch werd de wedstrijd gestart en werd in nog geen twee uur (negen innings) afgewerkt. De 0-3 eindstand in Rotterdams voordeel kwam mede tot stand door twee runs van Benjamin Dillle.

Komende serie bestaat uit twee thuiswedstrijden op donderdagavond (aanvang 19.30 uur) en zaterdag tegen het Bussumse HCAW, gevolgd door een uitwedstrijd op zondag (beiden aanvang 14.00 uur).

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie