Door Theo Koopman
Hoewel de laatste schermutselingen Schiedam een run opleverden dankzij Leon Korpel, die een prachtige solohomerun sloeg, liep het treffen met koploper Wassenaar uit op een verdiende 6-1 nederlaag. Een vroege 2-0 achterstand na veldfouten in de eerste inning waren de voortekenen van een machteloos Schiedam en een punten sprokkelend Wassenaar. Winnend werper Raynaldo Samiento kwam geen moment in gevaar en gooide de volledige 9 innings.

Na deze vierpuntenwestrijd bezet Schiedam de vierde plaats met vier punten achterstand op de lijstaanvoerders. “We gaan voort waar we gebleven waren,” foeterde coach Leo Voogd toen Wassenaar in de allereerste inning twee punten scoorde na evenzovele veldfouten. En ook Wasenaar-coach Eugene Henson verklaarde na afloop dat die twee punten in de eerste inning cadeautjes waren die de toon zetten voor de rest van de wedstrijd. De heetste hitter van Wassenaar Sigmar Eustacia, die later twee keer geraakt zou worden door startend Schiedam-werper Stefan Droog, liet direct zijn tanden zien door een tweehonkslag te slaan. De volgende slagman, Jurman Simon produceerde ook een hit en bereikte het tweede honk met stelen. Hierna zou Erwin van der Schier, na een grondklap richting derde honk, de derde nul moeten op het eerste honk. De aangooi vanaf drie was echter dramatisch en daar profiteerden zowel Eustacia als Simon van.
Aan slag is Schiedam al twee weken geen schim meer van de onverschrokken groep krijgers die iedere tegenstander in de eerste klasse tot kanonnenvoer degradeerde. Tot de laatste inning kwamen de Schiedammers zondagmiddag in het VVD-bolwerk tot vier honkslagen en een slaggemiddelde van .137 daar waar de eerste wedstrijden van het seizoen een score van ruim boven .400 lieten zien. Als verzachtende omstandigheid mag worden aangevoerd dat de oudere kanonnen Kim Maltha en Roeland Offermans ontbraken wegens verplichtingen en tophitter Rodri Faries en Roland van Ee wegens blessures niet konden spelen. Maar dat ervaren spelers als Michel Vervloet en Leon Korpel gezamenlijk tot één hit kwamen was een teken aan de wand.
Jim van den Bosch presteerde nog het beste aan slag met twee honkslagen (.500) maar tekende ook voor drie errors. Het veld van Wassenaar speelde geconcentreerd en foutloos en zo waren de twee redenen voor de derde nederlaag op rij voor Schiedam snel gevonden. In de vierde tot en met zevende inning vergaarde Wassenaar steeds een punt en was het dreigend met het slagkwartet Eustacia, Van der Schrier, Simon en Jakobus. Zij zorgden voor 6 van de 8 hits van Wassenaar maar dat hadden er meer kunnen zijn als Stefan Droog ze niet op onorthodoxe wijze uitgeschakeld had. Gevoegd bij de twee punten uit de eerste inning leverde het Wassenaar een comfortabele 6-0 voorsprong op.
Yardi Roodbol, die Stefan Droog na 6 2/3 inning verving, kreeg in de resterende 1 1/3 inning slechts één hit tegen en stond geen punt meer toe. De Schiedamse slagmensen profiteerden daar echter niet van. Alleen catcher Leon Korpel stopte zijn opgekropte frustratie in een machtige klap die in de negende slagbeurt de 6-1 opleverde nadat Maikel Oosterveer de eerste nul was en die gevolgd werd door twee simpele vangballen op klappen van Michel Vervloet en Lo Bonafasia.

Woensdag wacht alweer een zware wedstrijd; Schiedam speelt dan in Utrecht tegen het op de tweede plaats staande Domstad Dodgers.

Avatar foto

DoorElijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com

Geef een reactie