Honkbal Hoofdklasse start op 23 juli

Na een lange periode stilgelegen te hebben, gaat het seizoen 2020 in de Honkbal Hoofdklasse op 23 juli eindelijk van start. De door de overheid opgelegde maatregelen zorgden ervoor dat de volledige Nederlandse sportwereld al tijdens de voorbereiding op het honkbalseizoen stilgelegd werd.

Op woensdag 24 juni maakte Minister President Rutte bekend dat er vanaf 1 juli weer zonder restricties gesport mag worden. Een resultaat waar Algemeen Directeur van de KNBSB Stefaan Eskes na een intensieve lobby bij NOC*NSF een het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erg blij mee is: “We hebben als honkbal- en softbalsport een zware periode achter de rug, maar we zijn blij dat de door ons voorgestelde versoepelingen deze week door de overheid doorgevoerd zijn. Voor onze verenigingen en leden is het een ontzettende opluchting dat we weer mogen beginnen. Let’s play ball!”

Voordat de Hoofdklasse echt weer van start gaat, krijgen de teams drie weekenden de kans om zich via oefenwedstrijden voor te bereiden op het reguliere seizoen. Dat seizoen begint dus met een Opening Night op donderdag 23 juli. Nooit eerder startte een honkbalseizoen in Nederland zo laat in het jaar.

Toch heeft de afdeling competitiezaken van de KNBSB een mooi programma uit kunnen schrijven, waarin er een volledige competitieronde (21 wedstrijden) gespeeld kan worden, voordat de top vier zich afscheidt en via de play-offs en de Holland Series zal strijden om het Kampioenschap.

Live streaming

Nieuw dit seizoen is dat alle wedstrijden via live streaming en in samenvatting zullen worden uitgezonden. Hiervoor is de KNBSB een partnership aangegaan met Eyecons en 360 Sports Intelligence. Eskes: “Wij hebben de afgelopen maanden achter de schermen keihard doorgewerkt aan dit project en zijn erg blij dat we – nu we weer mogen beginnen – ook kunnen zorgen dat de zichtbaarheid van de Hoofdklasse en de sport in het algemeen op deze manier een flinke stap vooruit maakt.”

De Golden League (Fastpitch Softbal) gaat al een week eerder van start. Opening Day voor de softbalsters is dit jaar zaterdag 18 juli.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl