Verlies voor softbalsters SV&HV Schiedam

 

 

Softbal/Honkbal – De softbalsters van SV&HV Schiedam hebben zondag de eerste competitie wedstrijd nipt verloren. In Rosmalen was Gryphons, net iets te sterk: 6-5

Ondanks het verlies, speelden de Schiedamse dames een prima wedstrijd. En dat terwijl er door blessures een aantal speelsters werd gemist. Tess Broxks was de beste slagvrouw (0.750). Maaike Jansen en Sierra de Groot waren de pitchers voor SV&HV Schiedam en gooiden beiden 3 innings.

Het Schiedamse softbalteam heeft ten opzichte van vorig jaar een kleine metamorfose ondergaan. Vanuit de junioren werd een aantal speelsters aan de selectie toegevoegd en van buitenaf kwamen Britt Smits, Chey Driessche en Marie Jose Fernandes de gelederen versterken. Anthony Granger is begin dit jaar als nieuwe hoofdcoach aangetrokken.

Echter, de nieuwe coach kon bij de eerste wedstrijd van dit jaar niet aanwezig zijn. Omdat assistent coach Gino Spruit Bleeker zelf moest spelen, stond de softbalselectie daarom vandaag onder leiding van invalcoach Shannon de Groot.

Vanwege de vakantiestop speelt het softbalteam van SV&HV Schiedam haar tweede competitiewedstrijd pas weer op zaterdag 8 augustus, thuis in Sportpark Bijdorp tegen Blue Birds. Aanvang 18.00 uur.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com