Honkbal: Neptunus gastheer European Champions Cup (6 t/m 10 juni)

Rotterdam – Seizoen 2018 is een feestjaar, waarin Neptunus Rotterdam haar 75-jarig bestaan viert. Sportief hoogtepunt van het seizoen is van 6-10 juni, als Curaçao Neptunus gastheer is van de European Champions Cup. In het eigen Neptunus Familiestadion verdedigt de Rotterdamse landskampioen volgende week zijn Europese clubtitel. De laatste keer dat dit toernooi in Rotterdam werd gehouden, was in 2015 en toen won Curaçao Neptunus de hoofdprijs.

Voor de European Champions Cup komt de volledige Europese honkbaltop naar Rotterdam. Behalve Curaçao Neptunus neemt vanuit Nederland ook L&D Amsterdam deel aan het toernooi. De Amsterdammers wonnen in 2016 de European Champions Cup. Daarmee is de titel de afgelopen drie jaar door een Nederlandse club gewonnen. Dit jaar zal de selectie van Curaçao Neptunus onder leiding coach Ronald Jaarsma er alles aan doen om die succesvolle reeks voort te zetten en de titel in eigen huis te verdedigen.

Maar er is sterke concurrentie uit andere landen. Bijvoorbeeld UnipolSai Bologna, dat ook in 2015 en in 2017 in de finale stond, komt naar Rotterdam en speelt in de poulefase al tegen Curaçao Neptunus. Dat levert een prachtig affiche op voor vrijdagavond 8 juni, als beide ploegen elkaar in de laatste wedstrijd van poule B treffen. Dit wordt een herhaling van de spannende finale uit 2017. Ook de regerend Italiaans landskampioen ASD Rimini is van de partij en zal in poule A uitkomen tegen L&D Amsterdam. Deze herhaling van de finale uit 2016 zal op vrijdagmiddag 8 juni worden gespeeld in het Neptunus Familiestadion.

Andere teams die deelnemen zijn T&A San Marino (SMR), VOITH Heidenheim (GER), Draci Brno (CZE) en Rouen Huskies (FR).

Het toernooi om de European Champions Cup wordt van 6 tot en met 10 juni gespeeld in Rotterdam. Kaarten zijn online te koop via de website van Neptunus. Daarnaast wordt er elke middag een wedstrijd gespeeld bij Euro Stars in Cappelle a/d IJssel. Deze wedstrijden zijn vrij toegankelijk. Voor het volledige programma en meer informatie kijk op www.neptunussport.com

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl