Slowpitch een succes bij SV&HV Schiedam

Schiedam – Het was even wennen voor de Schiedamse soft- en honkbalvereniging. Precies 40 jaar nadat de afdeling herensoftbal werd opgericht, was er geen voldoende animo meer voor een team in 2018. Het gevreesde ledenverlies bleef echter uit.

Op initiatief van de Schiedamleden Michel Vervloet en Mitchell Korpel werd dit jaar een interne slowpitch competitie opgestart. Inmiddels gaat het ledental voor deze nieuwe tak van recreatiesport al over de 30, voldoende voor drie teams.

Tweewekelijks ontmoeten de slowpitchspelers elkaar in Sportpark Bijdorp. Slowpitch is een aangepaste vorm van softbal, waarbij de bal rustig met een boogje wordt opgegooid. Daardoor kunnen zowel ervaren spelers als beginners de bal eenvoudig het veld in slaan. Honken stelen en slidings zijn uit den boze, alsook stootslagen.

Dat er niet meer tegen teams van andere verenigingen wordt gespeeld, lijkt geen gemis te zijn. De saamhorigheid is groot, het plezier straalt ervan af. Juist daarom blijven nieuwe aanmeldingen maar binnenkomen.

De teams worden telkens d.m.v. loting samengesteld. Een individueel klassement, gebaseerd op het aantal keren winst, wordt nauwgezet bijgehouden. Aan het eind van de reeks wedstrijden zal de nr.1 worden vereerd met een heuse cup, de Schiedam Slowpitch Cup.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com