Honkballers buigen diep; monsterscore softbalsters

Het honkbalteam van SV&HV Schiedam keek zondagmiddag in Dordrecht na de eerste inning al tegen een 5-0 achterstand aan. Via 7-2 in de derde inning liep tegenstander The Hawks in 6½ inning uit naar 13-2, waardoor de wedstrijd in verband met de ‘mercy-rule’ (10 of meer punten verschil) voortijdig werd beëindigd. De Schiedamse slagploeg kwam evenals vorig weekend tot slechts vier honkslagen: Lennard Bol (2x), Sander Bol (een double) en Roeland Offermans.

Zondag 6 september komt Thamen op bezoek in Sportpark Bijdorp. Aanvang 14.00 uur.

Het softbalteam won juist met ruime cijfers. In Breda gingen alle remmen los en werd tegen Jeka met maar liefst 4-21 gewonnen.

Het was voor de Schiedamse softbalsters de eerste overwinning van het seizoen. Vele honkslagen, waaronder een homerun en een triple van Britt Smits (zie foto), waren voldoende om de in de eerste inning opgelopen achterstand van 3-1 om te buigen in een eclatante zege.

De beste hitters aan Schiedamzijde waren Britt Smits en Tess Broxks (beiden 0.750), en Laura Zuidam (0.600).

Komende dinsdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan ontvangt het team van coach Shannon de Groot het Delftse Blue Birds. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Foto: Aad de Groot


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl